reggelire kosárkát?
Facebookon találtam, kipróbáltam, ötletem van vele.
Szóval az ötlet:
Tészta kosárban sült tojás, ízlés szerint dúsítva. Ebben például nyers zöldségekből készült saláta van, de készítettünk már hozzá szárazra sült gombát is. Gyakorlatilag bármivel gazdagítható, amit otthon találunk.
Kosár hozzávalói:
- fél rama, vagy 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg liszt
- csipet só
- 1 ek tejföl
- összegyúrni
- 12 részre osztani
- karikára nyújtani
- kibélelni a muffin formákat
Nem a leggyorsabb reggeli falatka, de megéri vele pepecselni. Ha a tésztából nagyobb mennyiséget készítünk, azt néhány napig simán eltehetjük a hűtőbe, aztán csak elővesszük, amikor kell. A kosárkákat lehet elősütni, de anélkül is jó. Elősütésnél le kell súlyozni, hogy ne dagadjon és torzuljon nagyon.
A mai töltelék nyers kukoricából, paradicsomból, újhagymából, kápia paprikából, érlelt sonkából, sajtból és friss bazsalikomlevélből készült. Ezeket megborsoztam, megsóztam és kész is. Mehet a kosárkákba!
Végül a kosarakat megtöltjük az előre elhabart és fűszerezett, sózott tojáslével, amit hét tojásból és két evőkanál tejből készítünk el. Én megborsoztam, de ezt is ízlés szerint alakíthatjuk.
Az egészet betoljuk a 180 fokos sütőbe, ahol légkeveréssel cca 18, légkeverés nélkül 20 percig sütjük. Amíg a teteje kissé meg nem pirul.
Ha ügyesen készítettük és nem folyt mellé a tojáslé, akkor egy mozdulattal kivehetjük őket a formákból.
Jó étvágyat!