Vasalt csirke, más finomságokkal
A mai esős idő eredménye egy finom vasalt csirke, ami nem is olyan ördöngös dolog, egy tál sült (vagyis hát sajnos a saját levében főtt) bazsalikomos paradicsom, és a petrezselymes krumpli. Lássuk sorjában.
A fűszer nem bonyolult, kell bele koriander, mustármag, bors, kömény, chili pehely, kardamom és só. Megőröljük, bedörzsöljük vele a csirkecombokat, és rácsavarjuk fél citrom levét. Aztán hagyjuk állni. Végül alacsony tűzön, lenyomtatva kisütjük. Bőrével lefelé, majd megfordítjuk.
A paradicsomot felvágjuk és a bazsalikommal rétegesen egy jénaiba tesszük. A rétegeket megsózzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük és meglocsoljuk olajjal. Egy órát sütöttük 160 fokos sütőben. A jénait hideg sütőbe tegyük!
A petrezselymes krumplit nem ragoznám túl.
Jó étvágyat!