2014. aug 20.

Vasalt csirke, más finomságokkal

írta: Zef
Vasalt csirke, más finomságokkal

A mai esős idő eredménye egy finom vasalt csirke, ami nem is olyan ördöngös dolog, egy tál sült (vagyis hát sajnos a saját levében főtt) bazsalikomos paradicsom, és a petrezselymes krumpli. Lássuk sorjában.

A fűszer nem bonyolult, kell bele koriander, mustármag, bors, kömény, chili pehely, kardamom és só. Megőröljük, bedörzsöljük vele a csirkecombokat, és rácsavarjuk fél citrom levét. Aztán hagyjuk állni. Végül alacsony tűzön, lenyomtatva kisütjük. Bőrével lefelé, majd megfordítjuk.

A paradicsomot felvágjuk és a bazsalikommal rétegesen egy jénaiba tesszük. A rétegeket megsózzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük és meglocsoljuk olajjal. Egy órát sütöttük 160 fokos sütőben. A jénait hideg sütőbe tegyük!

A petrezselymes krumplit nem ragoznám túl.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá