Öt perces sült banán, imádni fogod!
finom, gyors, egyszerű - kell ennél több ok a banángolyókhoz?
Nem vicc, a méricskéléssel együtt 5-6 perc az egész. Eredetileg mézzel csepegtetik le a sült banánt, én viszont a kardamom szirupot szeretem. Annyi különbség van, hogy a szirupban a tészta felázik, de szerintem ez pont jót tesz neki.
Kezdjük azzal, hogy mindent kimérünk és meghámozzuk, negyedekbe vágjuk a banánt. Ez után feltesszük főni a szirupot, hevítjük az olajat, közben bekeverjük a tésztát, belekeverjük a banán darabokat. Egy kanál hegyéről tésztát cseppentünk az olajba, ha sisteregve sülni kezd, akkor jó, kisütjük benne a banán darabok minden oldalát, konyhai törlőpapíron lecsepegtetjük, végül szirupban tálaljuk. Ennyi!
két főre:
- 2 banán
- 12g sütőpor
- 60g liszt
- 90ml víz
szirup
- 50g cukor
- 50g víz
- 5 szem kardamom
Ha maradt tészta (és biztosan maradt), azt kis adagokban vagy egyszerre belelapátolva süsd ki a még forró olajban. Porcukorral vagy a mama legjobb baracklekvárjával is kiváló.
Elmondani majdnem hosszabb, mint elkészíteni!
Jó étvágyat :)