Gastro Loggia

az élet gasztró oldala

2017. jún 20.

Az kovászos uborkárúl

írta: Zef
Az kovászos uborkárúl

Így nyáron egy rakás kaját frissítő savanyúval tolunk. Márpedig, ha nyár és savanyú, akkor kovászos uborka!

ubivan.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

2017. már 27.

csirkemáj kabátban és anélkül

írta: Zef
csirkemáj kabátban és anélkül

Drágám azzal állított haza a boltból, hogy vett egy kiló csirkemájat, kellene kezdeni vele valamit, de ne legyen resztelt máj... Rendben csillagom, megoldjuk! Pont van két receptem. A máj fele bundában és bő olajban fog sülni, a másik meg csak úgy szárazon ismeri meg a pokol tüzét.

Fűszeres bundában sült máj chiliszósszal és Cajum csirkemáj

Akkor hajrá!

...

Tovább Szólj hozzá

2017. már 24.

Mór Csirke egytál (Maghreb módra)

írta: Zef
Mór Csirke egytál (Maghreb módra)

Észak Afrika konyhája pont olyan kevert, mint a lakosság eredete. Spanyol, Mór, Arab, Afrikai. Fűszeres, illatos, színes és itthon sem kivitelezhetetlen egy-egy fogás elkészítése. Ma egy csirke tajine készül, jobb híján római tálban. A tajine (tazsin) egy cseréptál, amire egy cserép süveget tesznek, amúgy mindenféle méret van belőle attól függően, hogy a fél törzsnek főzünk, vagy csak magunknak.

tjn.jpg

Baromi egyszerű, összedobáljuk a tálba, betesszük a sütőbe és ha elég időt adunk neki, mindez igazi csodává áll össze. Minden hozzávaló beszerezhető egy jobban felszerelt kisboltban is, 

img_1156_1.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

2017. feb 23.

Gulab Jamun - édes india

írta: Zef
Gulab Jamun - édes india

Ha már így benne vagyok az indiai konyhában , akkor jöjjön most egy desszert. A gulab jamun India édesebbik oldaláról való. Tejpor, vagy egy MAWA nevű valami az alapja, "imádni való és/vagy undorítóan édes, fűszeres szirupban úszó kis golyók.

Most találtam egy receptet, ami fehér szendvicskenyérből készíti, ki kellett próbálnom! Az egyszerűség kedvéért fehér kalácsot használtam.

Achtung! Liebe Gäste!

Ezt a receptet csak azért próbáltam ki, hogy Neked már ne kelljen! Én szóltam!

img_1001.JPG

...

Tovább Szólj hozzá