Gastro Loggia - Utolsó kommentek
blfr4@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://zefcook.blog.hu/2017/11/01/miszo_leves/full_commentlist/1#c34065580
Válasz erre: Miszó leves
2017-11-03T18:17:34+01:00
2017-11-03T18:17:34+01:00
Andrass9
http://blog.hu/user/290897
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/11/01/miszo_leves?full_commentlist=1#c34061870" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34061870 );">@motoroskonyhaja</a>: Oooppsss - a poszt szerzője nem én vagyok :)))
https://zefcook.blog.hu/2017/11/01/miszo_leves/full_commentlist/1#c34061870
Válasz erre: Miszó leves
2017-11-03T06:02:05+01:00
2017-11-03T06:02:05+01:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/11/01/miszo_leves?full_commentlist=1#c34059934" class="reply_nick_290897" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34059934 );">@Andrass9</a>: Akkor megnyugodtam :) A posztból az nem jön le, hogy sok misót eszel, csak az, hogy rá vagy kattanva :) <br />
Ramsayt bírom, de -szerintem- az eredeti japán receptek annyira ütnek önmagukban is, hogy feleslegesnek tartom még turbózni (bár biztos nagyon finomak azok is)<br />
Sajnos én kénytelen vagyok itthon készíteni misót, mert a mi környékünkön (Ajka) még a hagymás rostélyos is ritka, nemhogy japán étterem :) :
https://zefcook.blog.hu/2017/11/01/miszo_leves/full_commentlist/1#c34059934
Válasz erre: Miszó leves
2017-11-02T18:32:10+01:00
2017-11-02T18:32:10+01:00
Andrass9
http://blog.hu/user/290897
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/11/01/miszo_leves?full_commentlist=1#c34054036" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34054036 );">@motoroskonyhaja</a>: Sok misot eszem, de egyik sem hasonlít a Ramsey levesekhez. Itthon is főzök néha (hoztam bonitot, meg miso pasztát hozzá), de leginkább japán éttermekben próbálok hozzájutni. Amilyen szerencsém van, sok japán étterem van a környékünkön (az USA-ban).
https://zefcook.blog.hu/2017/11/01/miszo_leves/full_commentlist/1#c34054036
Válasz erre: Miszó leves
2017-11-01T18:51:00+01:00
2017-11-01T18:51:00+01:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
Miso leves? Ha a valódi japán levest szeretnéd elkészíteni és kóstolni, nem pedig a Ramsay féle japánhoz nem sok köze van leveseket, akkor próbáld inkább így<br />
<a rel="nofollow" href="http://motoroskonyhaja.blog.hu/2012/07/29/az_isteni_misoleves">motoroskonyhaja.blog.hu/2012/07/29/az_isteni_misoleves</a><br />
<br />
Ramsay receptjei nem rosszak, de azok nem japán miso levesek, hanem misoval készült, turbózott levesek. A japán konyhának pont az az egyik titka, hogy nem tolja tele mindennel az ételeket. Egy alap miso pár dologból áll, nem kell túlspilázni ;)
https://zefcook.blog.hu/2017/08/05/foztem_ma_170805/full_commentlist/1#c33542672
Válasz erre: fokhagymakrémleves cipóban
2017-08-07T16:40:25+02:00
2017-08-07T16:40:25+02:00
Jutiput
http://blog.hu/user/628562
Klassz! Épp most hoztak a gyerekek a termésből egy kis vayot és mesidromot.
https://zefcook.blog.hu/2017/06/16/karoba_huzott_pipicici/full_commentlist/1#c33258959
Válasz erre: karóba húzott pipicici
2017-06-19T17:24:49+02:00
2017-06-19T17:24:49+02:00
Hívő hitetlen
http://blog.hu/user/785692
És a cacikit is csak angolos átiratban ismeri. A kaja attól még lehet jó.
https://zefcook.blog.hu/2017/06/16/karoba_huzott_pipicici/full_commentlist/1#c33257219
Válasz erre: karóba húzott pipicici
2017-06-19T13:35:34+02:00
2017-06-19T13:35:34+02:00
DrSWAG_InstaProfessorOfYolo
http://blog.hu/user/613351
te tenyleg leirtad azt a szot, hogy pipicici??????????????
https://zefcook.blog.hu/2017/04/07/samosa_eloetel_indiabol/full_commentlist/1#c32808079
Válasz erre: Samosa
2017-04-09T17:29:33+02:00
2017-04-09T17:29:33+02:00
nawazzeg
http://blog.hu/user/170806
A nyers tésztatölcsérről lenne kép az többet érne...
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32520663
Válasz erre: KV / french press
2017-02-25T15:42:33+01:00
2017-02-25T15:42:33+01:00
Kávéház Magazin
http://blog.hu/user/1012284
Mi is komáljuk! :)<br />
<a rel="nofollow" href="http://kavehazmagazin.hu/french-press-hogyan-hasznald/">kavehazmagazin.hu/french-press-hogyan-hasznald/</a>
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32518211
Válasz erre: KV / french press
2017-02-25T10:29:54+01:00
2017-02-25T10:29:54+01:00
epidermis
http://blog.hu/user/626832
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32516537" class="reply_nick_821871" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32516537 );">@csentecsa</a>: Nem, az drágább :).<br />
Egy sima kávé volt, talán Hondurasból
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32517943
Válasz erre: KV / french press
2017-02-25T09:45:55+01:00
2017-02-25T09:45:55+01:00
Mr Eggs
http://blog.hu/user/1080862
A legtöbb ember úgyis (én is) tesz bele cukrot meg tejet, hogy energiát is adjon a pörgés mellé. Pont leszarják az izét. Csak felkeltse őket.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32517889
Válasz erre: KV / french press
2017-02-25T09:39:07+01:00
2017-02-25T09:39:07+01:00
Jakab.gipsz
http://blog.hu/user/986682
Kedvelem a kávé-nácikat, ártalmatlanok és igen körül tekintőek.!
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32517295
Válasz erre: KV / french press
2017-02-25T07:29:02+01:00
2017-02-25T07:29:02+01:00
szanalmas
http://blog.hu/user/56532
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32516209" class="reply_nick_772830" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32516209 );">@Aser Tzuiko</a>: Ops, nem is tudtam, hogy egy legendás kávét iszok. Köszi a linket!
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32516209
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T22:36:44+01:00
2017-02-24T22:36:44+01:00
Aser Tzuiko (törölt)
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32515211" class="reply_nick_56532" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32515211 );">@szanalmas</a>: Van benne ráció. <a rel="nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=sElKfuPdu78">www.youtube.com/watch?v=sElKfuPdu78</a>
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32516191
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T22:33:55+01:00
2017-02-24T22:33:55+01:00
Aser Tzuiko (törölt)
Mondok két trükköt french presszel.<br />
<br />
Két perc áztatás után nem kell lenyomni a dugattyút, csak a felszínig. Aztán várni még két percet és úgy kiönteni. Nem kavarodik fel a zacc, nem keserű a végeredmény.<br />
<br />
Rendkívül jó mikrohabot lehet kb. 60 fokra melegített tejből french pressben készíteni, sokkal jobbat mint amire az elektromos 20-ezres tejhabosítók képesek.<br />
<br />
Kombináld a kettőt, megváltozik az életed. Jó irányba.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32516175
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T22:32:14+01:00
2017-02-24T22:32:14+01:00
ecch
http://blog.hu/user/169780
Ha otthoni darálás mellett döntötök, arra figyeljetek, hogy ne nagysebességű villanymotoros darálóval tegyétek. Nehéz vele homogén örleményt csinálni. Egyszerre lesz jelen benne a már púder szerű állapot, mialatt még ott lesznek egész nagy szemek is. Másrészt a kések a súrlódástól meg is égethetik az örlemény egy részét. Érdemes kínai piacon körülnézni, van egy két olyan kézi örlő modell, amely nagyon olcsó, ugyanakkor nem eszi meg a fene olyan könnyen. Könnyű felismerni, lényegében egy kettévehető fémhenger az egész, kb 20-25 cm magas, 4 cm átmérőjű. Márkát, linket nem mondok, keressetek rá a legnagyobb online piacokon, akár 1500-2500 ft közötti példányokat is találni. A malom ezekben is kerámia. S ha bár újként kicsit excentrikusnak túnik, de szépen bekopik, s egészen homogén örleményt készít. A tekerőjén a gombot érdemes figyleni mit csinál, én időnként pici tiszta szilicont sprézek bele, hogy ne szárazon kopjon.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32516021
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T22:16:18+01:00
2017-02-24T22:16:18+01:00
Phteven
http://blog.hu/user/832091
A kollégám szerintem szájon vágna, ha reggel ilyet főznék neki. :-D Ilyen ratyi löttyöket igyon az, akinek 3,14 anyja van. <br />
<br />
"Ha fűszerezni is akarom, akkor vagy zúzott zöld kardamom maggal, vagy csipet őrölt fahéjjal bolondítom meg."<br />
<br />
Grafitember ilyenkor hol van?! :-)
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32515211
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T20:40:31+01:00
2017-02-24T20:40:31+01:00
szanalmas
http://blog.hu/user/56532
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32515051" class="reply_nick_1186467" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32515051 );">@sZulamith</a>: <br />
<br />
Évekig igy készítettem a kávét, nekem jó volt:<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="http://ws2-media3.tchibo-content.de/newmedia/art_img/MAIN_ALT_HD_2-IMPORTED/7defa06eb9d29f2a/kavefiltertarto-muanyag-magasitoval.jpg">ws2-media3.tchibo-content.de/newmedia/art_img/MAIN_ALT_HD_2-IMPORTED/7defa06eb9d29f2a/kavefiltertarto-muanyag-magasitoval.jpg</a>
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32515051
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T20:21:11+01:00
2017-02-24T20:21:11+01:00
sZulamith
http://blog.hu/user/1186467
Nekem ez kicsit macerás, ennél még a török kávé készités is egyszerűbb.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32514143
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T18:41:16+01:00
2017-02-24T18:41:16+01:00
orient
http://blog.hu/user/231980
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32513643" class="reply_nick_1149702" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32513643 );">@Lucifer Morningstar</a>: haha, ez kave nem haboru. Annyira azert ne vedd az erzekeny kis lelkecskedre :)
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32514093
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T18:34:20+01:00
2017-02-24T18:34:20+01:00
epidermis
http://blog.hu/user/626832
Magyarország egyik legjobb baristája készített nekem egy kávét. Azóta minden kávét szarnak érzek elmentem megint inni náluk egy kávét. Kérdeztem, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható kávék közül melyiket ajánlaná? Válasz: egyiket sem... Majd elővett egy kb. félkilós kiszerelésű papírzacskót, a benne lévő kávénak 8.000 HUF kilója. Azt mondta, hogy náluk ez az alja, ennél csak drágább van :) A zacskón fel volt tüntetve, hogy melyik ország melyik gazdálkodójának, melyik termőterületéről származik...
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32513643
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T17:29:23+01:00
2017-02-24T17:29:23+01:00
Lucifer Morningstar
http://blog.hu/user/1149702
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32510997" class="reply_nick_231980" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32510997 );">@orient</a>: <br />
Felőlem hívhatod lengyel kávénak is, ott is ittam már ilyen zacctengert. Amúgy meg tök mindegy a neve.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32513583
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T17:17:34+01:00
2017-02-24T17:17:34+01:00
Parajpuding
http://blog.hu/user/139393
Előre őrölt kávéból és hozzáadott ilyen-olyan anyaggal készült kávénál nem ittál jobbat, szól a cikk :DDDDDDDDDDDDDDD<br />
Frankó. A cikkírónak nem sok sejtése van arról, milyen a jó kávé.<br />
Ha otthon jó kávét akarsz inni pl. frenchpressből, minimum kell hozzá egy gramm pontos mérleg, hőmérő, időmérő eszköz, és 1 hónapnál nem régebbi pörkölt kávé, amit frissen darálsz le egy megfelelő darálón. Addig inkább neki se fogj cikket írni arról, hogy milyen a jó kávé.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32513397
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T16:47:52+01:00
2017-02-24T16:47:52+01:00
NGergő
http://blog.hu/user/1124364
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32512137" class="reply_nick_533311" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32512137 );">@Ráérek</a>: Durvára őrőltet érdemes használni, azért is, mert a finomabb őrlemény át tud jutni a szűrőn, az nem igazán jó.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32513217
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T16:21:06+01:00
2017-02-24T16:21:06+01:00
Balthazor Hellman
http://blog.hu/user/753013
Tudom, sok érv van ellene, mert drága stb, de N...presso kávék viszik a prímet. Kevés olyan kávé van, amit egy csepp tejszínnel iszok, de azok közül szinte bármelyiket... Ilyen kancsóval nem próbálkozok...
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32512657
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T15:10:57+01:00
2017-02-24T15:10:57+01:00
turbólyuk
http://blog.hu/user/414665
Tulajdonképpen vicces.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32512587
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T15:02:48+01:00
2017-02-24T15:02:48+01:00
fovarosi.blog.hu
http://blog.hu/user/401156
Ennyivel Index címlapra lehet kerülni? +hökk.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32512543
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T14:56:00+01:00
2017-02-24T14:56:00+01:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32512137" class="reply_nick_533311" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32512137 );">@Ráérek</a>: én durvábbra őröltet használok.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32512137
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T13:58:14+01:00
2017-02-24T13:58:14+01:00
Ráérek
http://blog.hu/user/533311
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32512083" class="reply_nick_1124364" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32512083 );">@NGergő</a>: A french press-hez inkább durvára kell darálni, vagy kb. jó az átlagos daráltkávé finomság?
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32512083
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T13:48:56+01:00
2017-02-24T13:48:56+01:00
NGergő
http://blog.hu/user/1124364
Az "őrölt kávét veszek", meg a "magam pörkölöm" között még van egy minőségi fokozat, azt úgy mondják, hogy "szemes, pörkölt kávét veszek, és csak közvetlenül fogyasztás előtt, frissen darálom". Ez nem egy alávaló hipszter dolog, nem is aránytalan fényűző hívság. Egyszer próbáld ki, megéri. A bolti darált, döglöttet meg dobd ki nyugodtan.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32512025
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T13:41:19+01:00
2017-02-24T13:41:19+01:00
Ráérek
http://blog.hu/user/533311
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32511927" class="reply_nick_129321" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32511927 );">@igazi hős</a>: úgy látszik, te nem ismered az "ízlések és pofonok..." kezdetű mondást. <br />
<br />
Teljesen fölösleges a saját ízlésedet egyedüli és kizárólagosan optimálisnak beállítani. Nem vezet sehová.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32511927
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T13:28:39+01:00
2017-02-24T13:28:39+01:00
igazi hős
http://blog.hu/user/129321
Hosszú kávét meg ilyeneket igyon az, aki nem szereti. Sok tej és/vagy sok cukor, hogy ne érezzük a kávéízt. Már megint németek közé keveredtem, aki szerint a kávét csak a színe különbözteti meg a teától? Na, jó megyek innen az ortodox nézeteimmel...
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32511809
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T13:10:50+01:00
2017-02-24T13:10:50+01:00
martineden
http://blog.hu/user/825799
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32510791" class="reply_nick_1149702" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32510791 );">@Lucifer Morningstar</a>: Igen, sima torok kv es olyan mint a viz,se ize,se buze.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32511677
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T12:53:20+01:00
2017-02-24T12:53:20+01:00
nominal
http://blog.hu/user/686942
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32510955" class="reply_nick_248061" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32510955 );">@Kicknick</a>: nem hinném. de annyira nem lehet rossz, negyvenes évekből sz. fotón láttam ezt a rendszert, usa tábori konyhákban is volt használatban, vagy talán ma is van.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32511673
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T12:52:57+01:00
2017-02-24T12:52:57+01:00
Célkereszt
http://blog.hu/user/55391
Még annyi. Habos kávé készítésére is használom. A kávéba ugyanannyi tejet, és néhány húzással 2 cm vastag kávéhab képződik.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32511663
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T12:51:30+01:00
2017-02-24T12:51:30+01:00
Ráérek
http://blog.hu/user/533311
Szívesen olvastam volna a posztertől konkrét kávé javaslatot is. Persze tudom, ízlések és pofonok... - de milyen márka/típusú kávé a legjobb ehhez a készülékhez.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32511641
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T12:49:09+01:00
2017-02-24T12:49:09+01:00
Célkereszt
http://blog.hu/user/55391
Meglepően jó, elfogadható hosszú kávét lehet vele csinálni, ahhoz képest, hogy milyen egyszerű szerekezet. A filtereshez hasonló ízű, de olcsóbb, mert nem kell megvenni a filtert. Presszót persze nem éri utol.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32511623
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T12:47:40+01:00
2017-02-24T12:47:40+01:00
Krutzifix
http://blog.hu/user/158938
" Két személyre másfél deci forrásban lévő víz szükségeltetik, mert valamennyit a kávéőrlemény is felvesz.<br />
Őrlemény a tartályba, kevés vízzel felöntjük és addig keverjük, míg aranyszínű habja nem lesz, aztán a maradék víz is mehet rá. " Másfél dl vízből mennyi a kevés, amitől nem lesz azonnal, keverés nélkül is arany színű a hab? ... A két evőkanálnyi őrlemény nem veszi fel rögtön a "kevés" vizet? Vagy nem marad mit utána önteni... Én is lazázok inkább a kotyogóval, kemping gázfőzőn. És az én kávém sosem lesz a legjobb, amit valaha ittam, ha pl. utálom a kardamomot. Vagy a fahéjat. Vagy a...kávét. :)
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32511589
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T12:43:13+01:00
2017-02-24T12:43:13+01:00
Ráérek
http://blog.hu/user/533311
Nincs értelme presszókávéhoz hasonlítani az ezzel készített kávé minőségét. Alma és körte. :) <br />
Leginkább a filteres kávéval hasonlítható össze. Azaz: hosszú kávéhoz, latte-hoz, tejeskávéhoz nagyon jó. Aki nem szereti az ilyet, az hiába próbálkozik french press-szel.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32511471
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T12:28:29+01:00
2017-02-24T12:28:29+01:00
d.j
http://blog.hu/user/28592
Nekem van otthon, de már csak teára használom. Időnként ha kapok valamilyen különleges kávét, akkor teszek egy próbát vele, de általában maradok a presszónál. Nekem az az ízvilág jobban fekszik.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32511407
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T12:20:18+01:00
2017-02-24T12:20:18+01:00
MaCS_70
http://blog.hu/user/152324
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32510955" class="reply_nick_248061" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32510955 );">@Kicknick</a>: A Lidlben 30 napig, az Aldiban két hónapig veszik vissza a nem tetsző termékeket.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32511249
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T11:56:26+01:00
2017-02-24T11:56:26+01:00
balfaszcsaszar
http://blog.hu/user/573786
French Press-t inkább teára. Próbálkozz Aeropress-el, sokkal jobb mint a French Press
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32510997
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T11:29:32+01:00
2017-02-24T11:29:32+01:00
orient
http://blog.hu/user/231980
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32510791" class="reply_nick_1149702" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32510791 );">@Lucifer Morningstar</a>: ez azert nem torok kave. Max a Kardamon benne.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32510955
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T11:22:56+01:00
2017-02-24T11:22:56+01:00
Kicknick
http://blog.hu/user/248061
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32510767" class="reply_nick_686942" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32510767 );">@nominal</a>: és visszaveszik ha mégse győzött meg?
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32510841
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T11:08:58+01:00
2017-02-24T11:08:58+01:00
Papp Levente
http://blog.hu/user/789644
Ez mekkora semmi volt, ba..r.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32510791
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T11:00:40+01:00
2017-02-24T11:00:40+01:00
Lucifer Morningstar
http://blog.hu/user/1149702
Zseniális. Valaki feltalálta, hogy hogyan lehet a 3 perces török kávét megdizájnolva egy "gépbe" zárni és a hülyéknek eladni.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32510767
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T10:55:14+01:00
2017-02-24T10:55:14+01:00
nominal
http://blog.hu/user/686942
<a href="http://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press?full_commentlist=1#c32510751" class="reply_nick_248061" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32510751 );">@Kicknick</a>: Lidl, 2-3e forint, múlt héten volt akciós, normális minőségű.
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32510751
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T10:52:41+01:00
2017-02-24T10:52:41+01:00
Kicknick
http://blog.hu/user/248061
Mondjuk a világ végén kempingezésnél amikor se áram, se egy elcseszett büfé..na ott szenvednék vele esetleg. Meg ott lenne rá idő is.<br />
Nem tudom mennyibe kerül. de ha valaki ad egyet egy hétre és utána vagy kifizetem vagy visszaadom akkor kipróbálnám. <br />
Addig meg marad a Clooney féle áramos...
https://zefcook.blog.hu/2017/02/23/kv_french_press/full_commentlist/1#c32510511
Válasz erre: KV / french press
2017-02-24T10:11:22+01:00
2017-02-24T10:11:22+01:00
nápolyi maszti
http://blog.hu/user/154564
Felbontás után már tök mindegy, hol tárolod. Az illóolajak, amik a valódi ízt adják, egy-két perc alatt elpárolognak.
https://zefcook.blog.hu/2015/10/04/coleslaw_-amerikai_kaposzta_salata/full_commentlist/1#c28275574
Válasz erre: Coleslaw
2015-10-04T12:12:05+02:00
2015-10-04T12:12:05+02:00
Hóhér az utolsó barátod
http://blog.hu/user/1036000
Magát a kifejezést egy régi anekdotából ismerem. Állítólag volt egy Cole nevű politikus Amerikában, akinek egy törvényét (törvényjavaslatát?) röviden megkritizálta valaki:<br />
"Cole's law coleslaw" :))
https://zefcook.blog.hu/2014/01/05/szelkakas_godollo/full_commentlist/1#c25700267
Válasz erre: Szélkakas - Gödöllő
2015-01-11T20:25:05+01:00
2015-01-11T20:25:05+01:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
Katlan Tónit speciel (nem személyesen, de) ismerem a bárhol-bármikor megrendezett kézműves vásárokból... Aki egy kg sütőkolbászt 16.000 (igen, tizenhatezer) forintért árul (Bp, V. Vörösmarty téri karácsonyi vásár, művészetek völgye -Vigántpetend, mesterségek ünnepe a várban és sorolhatnám.), annak nem ülök be az éttermébe... Nyilván előítéletes vagyok
https://zefcook.blog.hu/2014/01/05/szelkakas_godollo/full_commentlist/1#c25600809
Válasz erre: Szélkakas - Gödöllő
2015-01-04T00:09:16+01:00
2015-01-04T00:09:16+01:00
ricsi76
http://blog.hu/user/295698
Próbáld meg Veresegyházán a Katlan Tóni éttermet. Garantált a kulináris orgazmus. Vér profik és remek ételek vannak!
https://zefcook.blog.hu/2014/10/21/cury_mint_india_ize/full_commentlist/1#c24830559
Válasz erre: Curry - mint India íze?
2014-10-23T00:01:28+02:00
2014-10-23T00:01:28+02:00
DirtyHarry
http://blog.hu/user/506660
azzal, hogy mi az angol kiejtést vettük át szerintem semmi gond...
https://zefcook.blog.hu/2014/10/18/malac_combja_vadasan/full_commentlist/1#c24766501
Válasz erre: Malac combja vadasan
2014-10-18T08:14:33+02:00
2014-10-18T08:14:33+02:00
Adora
http://blog.hu/user/559456
Répa, gyökér. Tudom milyen zöldségek, persze. Murok, petrezselyem. :)
https://zefcook.blog.hu/2014/09/06/szilvalekvar_fozes_nelkul/full_commentlist/1#c24449565
Válasz erre: Szilvalekvár főzés nélkül? Igen!
2014-09-12T19:59:04+02:00
2014-09-12T19:59:04+02:00
Adora
http://blog.hu/user/559456
A szilvát ledaráltam, feltettem főni a tűzhelyre. Meguntam mellette állni, beraktam a kenyerek után a sütőbe. Nem tudom hány fok, de reggelig bennt csücsült. Másnap újra ugyanezt tettem vele. Fekete, igazi szilvalekvár. Kész.
https://zefcook.blog.hu/2014/09/06/szilvalekvar_fozes_nelkul/full_commentlist/1#c24428805
Válasz erre: Szilvalekvár főzés nélkül? Igen!
2014-09-10T19:55:18+02:00
2014-09-10T19:55:18+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
Legutóbb egy ócskásnál láttam 300 forintért mikrós szakácskönyvet, abban a mikrós szilvalekváron kívül még egy rakat kiváló recept volt, ajánlom a figyelmedbe! Én a mosogatószivacsot szoktam mikróban fertőtleníteni...
https://zefcook.blog.hu/2014/09/06/szilvalekvar_fozes_nelkul/full_commentlist/1#c24401609
Válasz erre: Szilvalekvár főzés nélkül? Igen!
2014-09-07T20:51:12+02:00
2014-09-07T20:51:12+02:00
Normális
http://blog.hu/user/127431
Sehol sem vagytok!<br />
Mikró (elég nagy), kb. 4 kg szilva a legnagyobb jénai salátástálban, 80-90 perc, 900 Watton.<br />
Az 50-edik perc táján érettségtől és ízléstől függően kilogrammonként kb. 0,1 ÷ 0,25 kg cukor belekever. Az utolsó negyedórában rá-ránéz, átkever, és ha a gyöngyöző forrás lusta pöfögéssé változik, akkor kész a lekvár. Ecetet, tartósítószert, egyebet nem igényel.<br />
Bő 10 éve bejáratott recept.<br />
<br />
Megjegyzés: az esetlegesen több éve ottfelejtett üveg, kőkemény szilvalekvár "rehabilitálása": 450 Watton felmelegít 5 percig, villával összeszurkál, féldeci rumot ráönt, összekever.
https://zefcook.blog.hu/2014/06/29/kurto_kalacs/full_commentlist/1#c23598517
Válasz erre: Kürtős kalács
2014-06-29T22:20:30+02:00
2014-06-29T22:20:30+02:00
Adora
http://blog.hu/user/559456
Szépek. Biztos finomak is. :)
https://zefcook.blog.hu/2014/05/25/kiforditom-beforditom_megis_bunda_a_bunda/full_commentlist/1#c23038961
Válasz erre: Kifordítom-befordítom, mégis bunda a bunda...
2014-05-25T13:23:02+02:00
2014-05-25T13:23:02+02:00
Adora
http://blog.hu/user/559456
Finom lehet. Innék mellé citromos hideg teát. :)
https://zefcook.blog.hu/2014/02/10/mennyei_turotorta_meggyel/full_commentlist/1#c21661221
Válasz erre: Mennyei túrótorta meggyel
2014-02-11T20:50:23+01:00
2014-02-11T20:50:23+01:00
Adora
http://blog.hu/user/559456
Finoman néz ki. :)<br />
(el sem hiszed, a hűtőben ott lapul egy kilogram friss tehéntúró, arra várva, hogy valamilyen túrótorta készüljön belőle... na majd meglátjuk, mi lesz)
https://zefcook.blog.hu/2014/01/26/aranygaluska_583/full_commentlist/1#c21536931
Válasz erre: Aranygaluska
2014-01-27T19:09:32+01:00
2014-01-27T19:09:32+01:00
Balázs Mohai
http://blog.hu/user/779418
nekem ez a kedvencem:<br />
, darált sióval szórjuk meg..."
https://zefcook.blog.hu/2014/01/26/aranygaluska_583/full_commentlist/1#c21536171
Válasz erre: Aranygaluska
2014-01-27T17:28:29+01:00
2014-01-27T17:28:29+01:00
mojoking77
http://blog.hu/user/24502
Mondhatnam, hogy a te dolgod, milyen bejegyzest adsz kozre, de mivel kozze tetted, ezert talan szamit az olvasok reakcioja is. <br />
Szerintem ird at normalisra, ez igy baromi igenytelenre sikerult... Messze meg a kettes, ez meg erosen buko...
https://zefcook.blog.hu/2014/01/26/aranygaluska_583/full_commentlist/1#c21535920
Válasz erre: Aranygaluska
2014-01-27T16:54:18+01:00
2014-01-27T16:54:18+01:00
ledo76
http://blog.hu/user/315655
A tasakos sodóra meg szavam sincs.
https://zefcook.blog.hu/2014/01/26/aranygaluska_583/full_commentlist/1#c21535918
Válasz erre: Aranygaluska
2014-01-27T16:53:51+01:00
2014-01-27T16:53:51+01:00
ledo76
http://blog.hu/user/315655
Aki nyújtja és így szaggatja a galuskát meg is érdemli. Sokkal egyszerűbb és a lágyabb tészta miatt jobb is, olvasztott vajba mártogatott evőkanállal szaggatni a lábasból egyenesen a kivajazott edénybe/formába.
https://zefcook.blog.hu/2014/01/26/aranygaluska_583/full_commentlist/1#c21535777
Válasz erre: Aranygaluska
2014-01-27T16:35:00+01:00
2014-01-27T16:35:00+01:00
Zakk (törölt)
http://blog.hu/user/703027
igénytelen írás
https://zefcook.blog.hu/2014/01/25/borzasok_sora_-juhturos_galuska/full_commentlist/1#c21535617
Válasz erre: Borzasok sora -juhtúrós galuska
2014-01-27T16:17:01+01:00
2014-01-27T16:17:01+01:00
Darkside
http://blog.hu/user/295471
Na, csak a kiborítás kedvéért: a hétvégén kapros-túrós sztrapacskát készítettem, marhapörkölttel... jaj, de nagyon nem szeretem már egyiket sem :))))<br />
Jövő héten csülök lesz, hagymás-majonézes krumplisalátával :))))
https://zefcook.blog.hu/2014/01/26/aranygaluska_583/full_commentlist/1#c21535480
Válasz erre: Aranygaluska
2014-01-27T16:01:56+01:00
2014-01-27T16:01:56+01:00
szájhúzó kutya
http://blog.hu/user/640061
"Az egyszerűség kedvéért használhatunk tasakosat is." - Aki nem tud, nem szeret, vagy csak lusta főzni, az minek??? :D
https://zefcook.blog.hu/2014/01/26/aranygaluska_583/full_commentlist/1#c21535037
Válasz erre: Aranygaluska
2014-01-27T15:11:07+01:00
2014-01-27T15:11:07+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Bocs, csak szórakozom. „3dkg élesztőt 1 ek cukorral ízesített langyos tejben felfuttatunk”, valahogy így kéne: 3dkg élesztőt egy deci, 1 ek cukorral ízesített langyos tejben felfuttatunk, vagy valami. Képzeld el, hogy egy kezdő egy kanál cukros tejben próbál felfuttatni 3 dkg élesztőt, és egy életre feladja.
https://zefcook.blog.hu/2014/01/26/aranygaluska_583/full_commentlist/1#c21534972
Válasz erre: Aranygaluska
2014-01-27T15:01:01+01:00
2014-01-27T15:01:01+01:00
Sportbíró
http://blog.hu/user/461749
1510 fokon nem fog a galuskával együtt az egész ház is leégni? :)
https://zefcook.blog.hu/2014/01/25/borzasok_sora_-juhturos_galuska/full_commentlist/1#c21524017
Válasz erre: Borzasok sora -juhtúrós galuska
2014-01-26T09:13:57+01:00
2014-01-26T09:13:57+01:00
paráznabillegető
http://blog.hu/user/20224
<a href="http://zefcook.blog.hu/2014/01/25/borzasok_sora_-juhturos_galuska?fullcommentlist=1#c21523917" class="reply_nick_806394" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21523917 );">@Tökönrúgott Feleségek</a>: így igaz!<br />
ettől még lehet bele tenni, csak minek?<br />
<br />
a tócsnit sajnos páréves korom óta nem kedvelem, mikorron nagyanyám olyan olajosan készítette, hogy azóta is rosszullét környékez a gondolatára! na jó, egy kicsit azóta ezt kinőttem, de nem eszem szívesen, sőt...
https://zefcook.blog.hu/2014/01/25/borzasok_sora_-juhturos_galuska/full_commentlist/1#c21523917
Válasz erre: Borzasok sora -juhtúrós galuska
2014-01-26T08:49:42+01:00
2014-01-26T08:49:42+01:00
Tökönrúgott Feleségek
http://blog.hu/user/806394
a sztrapacskába nem kell tojás! sőt a tócsniba (lepcsánka) sem!
https://zefcook.blog.hu/2014/01/05/szelkakas_godollo/full_commentlist/1#c21377853
Válasz erre: Szélkakas - Gödöllő
2014-01-08T18:39:51+01:00
2014-01-08T18:39:51+01:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
Nem volt célom, hogy bárkit lebeszéljek a szélkakas étteremről. Sőt, a hirtelen végzett közvélemény kutatás alapján még azt is mondhatnám, hogy a három legnépszerűbb étterem egyike Gödöllőn. Az viszont biztos, hogy én nem kísérletezek náluk többet.
https://zefcook.blog.hu/2014/01/05/szelkakas_godollo/full_commentlist/1#c21377265
Válasz erre: Szélkakas - Gödöllő
2014-01-08T17:31:37+01:00
2014-01-08T17:31:37+01:00
Bartush
http://blog.hu/user/237140
Azt hiszem ez alapján el fogjuk kerülni a helyet. Egyébként úgy látszik tényleg igaz, hogy ne üljünk be olyan helyre, ami üres.
https://zefcook.blog.hu/2013/10/18/tekerj_magadnak_egy_jo_tojast/full_commentlist/1#c20839403
Válasz erre: Tekerj magadnak egy jó tojást!
2013-10-18T14:46:14+02:00
2013-10-18T14:46:14+02:00
gelsystem
http://blog.hu/user/28980
a halálom bazzzzzzzzz, mikor összerunyázzák a pultot:(:(
https://zefcook.blog.hu/2013/10/18/tekerj_magadnak_egy_jo_tojast/full_commentlist/1#c20839050
Válasz erre: Tekerj magadnak egy jó tojást!
2013-10-18T13:56:14+02:00
2013-10-18T13:56:14+02:00
BigPi
http://blog.hu/user/197650
Valójában, ha nem követjük az eredeti receptet, akkor egy vastagabb palacsintát készítünk.<br />
Az eredeti nagyon jól néz ki.:)
https://zefcook.blog.hu/2013/09/29/oszre_fordult_konyha_sutotok_leves/full_commentlist/1#c20696333
Válasz erre: Őszre fordult konyha - sütőtök leves
2013-09-29T19:31:25+02:00
2013-09-29T19:31:25+02:00
Nono84
http://blog.hu/user/821212
Köszi!:) A receptet is.
https://zefcook.blog.hu/2013/09/29/oszre_fordult_konyha_sutotok_leves/full_commentlist/1#c20696264
Válasz erre: Őszre fordult konyha - sütőtök leves
2013-09-29T19:22:16+02:00
2013-09-29T19:22:16+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://zefcook.blog.hu/2013/09/29/oszre_fordult_konyha_sutotok_leves?fullcommentlist=1#c20696245" class="reply_nick_821212" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20696245 );">@Nono84</a>: pardon, valóban kimaradt, egy közepes fej hagyma, finomra vágva.
https://zefcook.blog.hu/2013/09/29/oszre_fordult_konyha_sutotok_leves/full_commentlist/1#c20696245
Válasz erre: Őszre fordult konyha - sütőtök leves
2013-09-29T19:19:50+02:00
2013-09-29T19:19:50+02:00
Nono84
http://blog.hu/user/821212
Mennyi hagyma kell bele? A hozzávalóknál csak a fokhagymást írtad.
https://zefcook.blog.hu/2013/09/29/oszre_fordult_konyha_sutotok_leves/full_commentlist/1#c20695208
Válasz erre: Őszre fordult konyha - sütőtök leves
2013-09-29T16:12:41+02:00
2013-09-29T16:12:41+02:00
Warnyús
http://blog.hu/user/296351
:D<br />
Jajj tudom már, ott van közvetlenül balra Lobotomia mellett!! Oks, megvan :D
https://zefcook.blog.hu/2013/09/29/oszre_fordult_konyha_sutotok_leves/full_commentlist/1#c20694218
Válasz erre: Őszre fordult konyha - sütőtök leves
2013-09-29T13:16:27+02:00
2013-09-29T13:16:27+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://zefcook.blog.hu/2013/09/29/oszre_fordult_konyha_sutotok_leves?fullcommentlist=1#c20693657" class="reply_nick_296351" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20693657 );">@Warnyús</a>: Sütőtök-e vagy passz? Ma a sütőtöklé a kubeba szappanba kellett, a lereszelt sütőtökkel pedig kezdeni akartam valamit. A fenti receptet variáltam át kicsit :)<br />
<br />
A forrástó pedig Észak-kelet Lodoméria területén van, az egykori Varég viking birodalom (kievi russz) szent tava. Vagy ilyesmi :)
https://zefcook.blog.hu/2013/09/29/oszre_fordult_konyha_sutotok_leves/full_commentlist/1#c20693657
Válasz erre: Őszre fordult konyha - sütőtök leves
2013-09-29T11:17:19+02:00
2013-09-29T11:17:19+02:00
Warnyús
http://blog.hu/user/296351
Jól néz ki, de még soha nem vitt rá a lélek... Nekem a sütőtök az sütőtök és slussz passz....<br />
De milyen az a "forrástó" ? A Balaton közelében van, vagy hol ? :P
https://zefcook.blog.hu/2013/09/11/profitterol/full_commentlist/1#c20587873
Válasz erre: Profiterol golyók
2013-09-12T12:47:48+02:00
2013-09-12T12:47:48+02:00
nyuszibusz
http://blog.hu/user/231335
"- Te Terka, mi az a vörös?- kérdezi Kabos a Hippolytban<br />
- Lazac<br />
- Egy héttel ezelőtt ez nálunk cékla volt."<br />
<br />
A profiterolet 20 éve még képviselőfánknak hívták mifelénk.
https://zefcook.blog.hu/2013/09/11/profitterol/full_commentlist/1#c20587827
Válasz erre: Profiterol golyók
2013-09-12T12:40:52+02:00
2013-09-12T12:40:52+02:00
nor2
http://blog.hu/user/289724
Csülköt lehet bele rakni? :D Vagy kis pürélt marhahúslevest? :D
https://zefcook.blog.hu/2013/09/11/profitterol/full_commentlist/1#c20587458
Válasz erre: Profiterol golyók
2013-09-12T11:43:39+02:00
2013-09-12T11:43:39+02:00
mirx
http://blog.hu/user/603675
Nemtom, hogy sikerült a profiterole-t egyetlen egy e elhagyásával magyarítani, de gratulálok a találékonysághoz.
https://zefcook.blog.hu/2013/09/11/profitterol/full_commentlist/1#c20587391
Válasz erre: Profiterol golyók
2013-09-12T11:34:51+02:00
2013-09-12T11:34:51+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://zefcook.blog.hu/2013/09/11/profitterol?fullcommentlist=1#c20587150" class="reply_nick_46327" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20587150 );">@Voodookoop</a>: persze, hogy vársz, amíg meg tudod fogni, ezalatt kellően megszilárdul a tészta.
https://zefcook.blog.hu/2013/09/11/profitterol/full_commentlist/1#c20585822
Válasz erre: Profiterol golyók
2013-09-12T06:05:20+02:00
2013-09-12T06:05:20+02:00
Adora
http://blog.hu/user/559456
Létezett Tordán egy cukrászda, ahova az iskolában töltött órák után sokszor betértünk. Ott ettem profiterolt. A golyók vaníliás krémmel voltak töltve, az öntet rumos csokis és a tetejére tejszínhabot nyomtak. Kérni lehetett rá fagylaltgombócot külön. Kedvenc süteményünk volt. Bezárták a cukrászdát.
https://zefcook.blog.hu/2013/08/20/amit_a_csirkepaprikasrol_tudok/full_commentlist/1#c20441666
Válasz erre: Amit a csirkepaprikásról tudok
2013-08-21T11:38:53+02:00
2013-08-21T11:38:53+02:00
d.j
http://blog.hu/user/28592
Az alapot is úgy készitem, hogy mindent beleteszek, kivéve a húst, felöntöm vízzel, majd fél óráig főzöm, így nem kell semmi darálás, meg botmixer, meg vudu varázslat.
https://zefcook.blog.hu/2013/08/20/amit_a_csirkepaprikasrol_tudok/full_commentlist/1#c20441626
Válasz erre: Amit a csirkepaprikásról tudok
2013-08-21T11:34:57+02:00
2013-08-21T11:34:57+02:00
d.j
http://blog.hu/user/28592
Nem értem ezt a botmixert. Minek az? Meg a habarás!! A végén bele a tejföl, egyet rottyan és kész. Mondjuk én inkább ezt bográcsban szoktam, meg a zsiradék az nálam felkockázott szalonna, így még só sem kell bele.
https://zefcook.blog.hu/2013/08/20/amit_a_csirkepaprikasrol_tudok/full_commentlist/1#c20440145
Válasz erre: Amit a csirkepaprikásról tudok
2013-08-21T05:31:50+02:00
2013-08-21T05:31:50+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://zefcook.blog.hu/2013/08/20/amit_a_csirkepaprikasrol_tudok?fullcommentlist=1#c20439484" class="reply_nick_559456" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20439484 );">@Adora</a>: Nem szeretem a puliszkát :)
https://zefcook.blog.hu/2013/08/20/amit_a_csirkepaprikasrol_tudok/full_commentlist/1#c20439622
Válasz erre: Amit a csirkepaprikásról tudok
2013-08-20T23:01:15+02:00
2013-08-20T23:01:15+02:00
womBATMAN
http://blog.hu/user/774161
A csirke akkor a legfinomabb, amikor megcsípi a dér..<br />
Egyébként a kisszámú valódi házicsirkén kívül az összes hentesnél kapható tápszeres halízű csirke ehetetlenül rossz.<br />
Csirkét jóizlésű halandó csak a kutyájának főz...
https://zefcook.blog.hu/2013/08/20/amit_a_csirkepaprikasrol_tudok/full_commentlist/1#c20439484
Válasz erre: Amit a csirkepaprikásról tudok
2013-08-20T22:33:24+02:00
2013-08-20T22:33:24+02:00
Adora
http://blog.hu/user/559456
Finom. Mellé, következő alkalommal, készíts puliszkát. Az lesz aztán... :)
https://zefcook.blog.hu/2013/08/20/amit_a_csirkepaprikasrol_tudok/full_commentlist/1#c20439458
Válasz erre: Amit a csirkepaprikásról tudok
2013-08-20T22:28:56+02:00
2013-08-20T22:28:56+02:00
rezsoatya (törölt)
http://blog.hu/user/769470
Nem ertem a huvosebb napok - paprikas csirke osszefuggest...<br />
Akkor erik a csirke?<br />
Szerintem barmikor lehet csirkepaprikast kesziteni.
https://zefcook.blog.hu/2013/08/14/bekegalamb_sulve_fove/full_commentlist/1#c20422169
Válasz erre: Békegalamb... sülve, főve.
2013-08-17T17:32:19+02:00
2013-08-17T17:32:19+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
<a href="http://zefcook.blog.hu/2013/08/14/bekegalamb_sulve_fove?fullcommentlist=1#c20420296" class="reply_nick_414866" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20420296 );">@Az amatőr hagyományörző</a>: Ez természetes, magam is így terveztem, viszont ez alkalommal a galamb project sajnos füstbe ment.<br />
<br />
Bízom benne, hogy a következő vadászatok egyikén sikerül :) Meddig tart a galamb szezon?
https://zefcook.blog.hu/2013/08/14/bekegalamb_sulve_fove/full_commentlist/1#c20420296
Válasz erre: Békegalamb... sülve, főve.
2013-08-17T09:53:32+02:00
2013-08-17T09:53:32+02:00
Az amatőr hagyományörző
http://blog.hu/user/414866
Nagyon kíváncsivá tettél , remélem majd jól körbefotózod és kellően dokumentálod a galambból készült ételeket , lehetőleg az érdekesebb elkészítési fázisokkal , mert manapság már ez egy igazi kuriózum ,ami igencsak ritkaságszámba megy !
https://zefcook.blog.hu/2013/07/28/teljesen_tejes/full_commentlist/1#c20349922
Válasz erre: Teljesen tejes
2013-08-05T22:29:00+02:00
2013-08-05T22:29:00+02:00
látjátok feleim szümtükkel
http://blog.hu/user/590478
Na, én ( mint tejet, és tejtermékeket alapvetően nem kedvelő ) meghagyom nektek a "...házi tejtermékek készítésének csodái..."t, meg egyszerűségének a bámulatát, és megelégszek a házi készítésű tejtermékek egyedülálló ízével.:)<br />
<br />
Ez a poszt nagyon ott van. Nekem a vajkészítés jött be, miután egyszer tejszínből habot akartam verni ( vagy 25 éve, és vaj lett belőle. A fiam azóta is emlegeti a házi vajat.
https://zefcook.blog.hu/2013/08/04/malacka_atalakul/full_commentlist/1#c20343868
Válasz erre: malacka átalakul
2013-08-05T07:32:53+02:00
2013-08-05T07:32:53+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
no hát ezen (és rajtam)ne múljon
https://zefcook.blog.hu/2013/08/04/malacka_atalakul/full_commentlist/1#c20343865
Válasz erre: malacka átalakul
2013-08-05T07:30:30+02:00
2013-08-05T07:30:30+02:00
Andrass9
http://blog.hu/user/290897
<a href="http://zefcook.blog.hu/2013/08/04/malacka_atalakul?fullcommentlist=1#c20343823" class="reply_nick_353039" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20343823 );">@Zef</a>: Talán a megfogalmazás lehetne szerencsésebb?
https://zefcook.blog.hu/2013/08/04/malacka_atalakul/full_commentlist/1#c20343823
Válasz erre: malacka átalakul
2013-08-05T07:13:05+02:00
2013-08-05T07:13:05+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
Szerencsére azok véleménye szerint nem volt szar, akik ettek belőle.
https://zefcook.blog.hu/2013/08/04/malacka_atalakul/full_commentlist/1#c20343804
Válasz erre: malacka átalakul
2013-08-05T07:00:20+02:00
2013-08-05T07:00:20+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Remélem, finom volt a puha szar.
https://zefcook.blog.hu/2013/07/28/teljesen_tejes/full_commentlist/1#c20343738
Válasz erre: Teljesen tejes
2013-08-05T05:53:10+02:00
2013-08-05T05:53:10+02:00
Zef
http://blog.hu/user/353039
És egyszerűségére.