2017. már 15.

Öt perces sült banán, imádni fogod!

írta: Zef
Öt perces sült banán, imádni fogod!

finom, gyors, egyszerű - kell ennél több ok a banángolyókhoz?

sb.jpg

Nem vicc, a méricskéléssel együtt 5-6 perc az egész. Eredetileg mézzel csepegtetik le a sült banánt, én viszont a kardamom szirupot szeretem. Annyi különbség van, hogy a szirupban a tészta felázik, de szerintem ez pont jót tesz neki.

Kezdjük azzal, hogy mindent kimérünk és meghámozzuk, negyedekbe vágjuk a banánt. Ez után feltesszük főni a szirupot, hevítjük az olajat, közben bekeverjük a tésztát, belekeverjük a banán darabokat. Egy kanál hegyéről tésztát cseppentünk az olajba, ha sisteregve sülni kezd, akkor jó, kisütjük benne a banán darabok minden oldalát, konyhai törlőpapíron lecsepegtetjük, végül szirupban tálaljuk. Ennyi!

két főre:

  • 2 banán
  • 12g sütőpor
  • 60g liszt
  • 90ml víz

szirup

  • 50g cukor
  • 50g víz
  • 5 szem kardamom

sb2.jpg

Ha maradt tészta (és biztosan maradt), azt kis adagokban vagy egyszerre belelapátolva süsd ki a még forró olajban. Porcukorral vagy a mama legjobb baracklekvárjával is kiváló.

Elmondani majdnem hosszabb, mint elkészíteni!

Jó étvágyat :)

Szólj hozzá

banán kínai gyors egyszerű sültbanán