2009. nov 23.

tepsis káposztás -a recept

írta: Zef
tepsis káposztás -a recept

Hozzávalók: 

1Kg krumpli, 1 Kg sütnivaló koktélkolbász, 2 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, 1 nagy pohár tejföl, 1 Kg savanyú káposzta, szalonna ízlés szerint, vagy olaj, só, szemes bors, szemes kömény, pirospaprika

A káposztát kinyomkodom, és egyenletesen elterítem a tepsi alján. Vagy kiolvasztott szalonnával szórom meg és meglocsolom a kiolvadt zsírral, vagy olajat öntök rá vékonyan. Megszórom pirospaprikával, szemes borssal, egész köménnyel. Ráteszem a cikkekre vágott hagymát és fokhagyma gerezdeket. Tetejére foltokban tejfölt csorgatok. Cikkekre vágott krumplival lefedem az egészet, sózom, borsozom. Erre fektetem a kolbászkákat.

Az egészet sütőpapírral és alufóliával fedem le, majd forró sütőben megpárolom. A mennyiségtől föggően változik a párolás ideje. Ezzel a mennyiséggel két órát biztosan rá kell szánni.

Amikor a krumpli megpuhult, le lehet szedni a takarást, hogy a kolbászok megpiruljanak. Tálalásnál adjunk mellé kenyeret is, hogy a bő szaftot lehessen mivel tunkolni.

Szólj hozzá

recept