2010. feb 26.

Anyád töltött krumplija

írta: Zef
Anyád töltött krumplija

Anyóspajtás után szabadon. Ő látta valahol a receptet és mint újdonság, a múlt hétvégén kínálta -nagy örömünkre.

Ez egy igazi tenyeres-talpas kaja. Vérbeli egytálétel villásreggelinek, akár az ebéd részeként, vagy vacsorára. Van benne minden, ami szem s szájnak ingere: szalonna, kolbász, sajt és krumpli. 

A héjában főtt krumplikat kihűtjük és héjastól félbevágjuk. Belüket kikaparjuk. Közben apróra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, ebben megsütjük a hagymát és a szintén apróra vágott kolbászt. Ezzel töltjük meg a krumplik hasát, majd a kivájt belüket összetörjük és reszelt sajttal illetve tejföllel elkeverjük.

Akit nem riszt vissza egy kis kolbászízű szalonnazsír, az a szafttal meglocsolgathatja a megtöltött darabokat és a sajttal kevert belet is. Utóbbit a töltelékre kupacoljuk és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.

Végül az egészet előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Ha még tovább szeretném cifrázni, akkor vagy a töltelékbe tennék egy kis mustárt, vagy a végén egy ízletes mustármártással leöntve kínálnám -bár igaz ami igaz, anélkül is kiváló éhségűző.

Az elkészítése egyszerű, nem is túl pepecs munka, a végeredmény pedig igazán nagyszerű!

Ja és annyit a rend kedvéért, hogy ez bizony esztibeszti konyhájában készült...

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá

kép krumpli recept kajafotó