Az epres joghurt torta
Nem vagyok különösebben édes szájú, de vannak édességek, amiktől elcsábulok. Ilyen a joghurt rtorta is.
Recipe
1 kis csomag zselatin
10 ek cukor (vagy fruktóz kb 7-8 ek)
4 kis joghurt
5 dl tejszín
gyümölcs (pl 0,5 kg eper)
vaníliás cukor ízlés szerint
tortalap vagy 3 tojásból készült piskóta
tortaforma .)
A joghurtot a zselatinnal, cukorral, vaníliás cukorral felmelegítjük. Nem szabad forrni, mert kicsapódik a joghurt. Keverés közben lehet érezni, hogy a zselatin feloldódott.
A tejszínhabot keményre verjük és a szobahőmérsékletűre hűlt joghurttal összekeverjük.
A masszát gyümölccsel tétegezve tortalapra tesszük, és kedvünk szerint a tetejét gyümölccsel díszítjük és tortazselével vonjuk be.
Legalább három órára behűtjük a fogyasztás előtt.
Jó étvágyat hozzá!