2010. okt 19.

Kínai (sertés)gombóc leves

írta: Zef
Kínai (sertés)gombóc leves

(6 személyre)

Elkészítés 20 perc, főzés 45 perc

Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 2 gerezd fokhagyma, diónyi gyömbér, 1 kis vöröshagyma, 2 szál újhagyma, 1 sárgarépa, 1 csokor koriander, 1 kávéskanál őrölt paprika, mogyoró olaj, 1 evőkanál szójaszósz,1 evőkanál nuoc mam szósz, bors, 1,5 l zöldség alaplé.

A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk. A sertéshúst, 1 gerezd fokhagymát, a hagymát, a fele gyömbért és a koriander felét apróra vagdaljuk, hozzáadunk sót, borsot, majd gombócokat formázunk belőle. Kevés olajat forrósítunk, hozzáadjuk a maradék gyömbért, a répát, az újhagymát, a reszelt fokhagymát, az őrölt paprikát, szójaszószt és a nuoc mam szószt, és végül a zöldség alaplevet. 15 percig forraljuk, beletesszük a gombócokat és fedő alatt 30 percen át főzzük. A gombócokat a maradék korianderrel meghintve, kínai metélt tésztával kínáljuk.

Forrás : ELLE

Szólj hozzá

leves kínai recept vendégváró