2010. nov 23.

Sült csirkeszárny

írta: Zef
Sült csirkeszárny

A pácot csak érzésre

világos szójaszósz
szirupos sójaszósz /mézzel helyettesíthető
balzsamecet
fűszeres paradicsomszósz (ketchup)
fokhagyma, gyömbér, csili, cukor, só

Készíts annyi páclevet, hogy egy lapos tálban minden szárny bőven beleérjen. Időnként forgasd meg, hogy alaposan átjárja a húst a lé. Náhány órán át hagyd a húst a pácban.

Előmelegített sütőbe ted a lefedett tepsit, egy órán át puhítsd, majd a végén még fél órán keresztül pirítsd fedetlenül.

A páclevet kis vajjal és vörösborral besűrítheted mártásnak. Tömény lesz, óvatosan adagold!

Magában, vagy körettel tálald.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

recept