2010. dec 24.

A karácsony ízei

írta: Zef
A karácsony ízei

A családban az úgy van, hogy néhány elengedhetetlen dolog az asztalra kerül. Borzalom négy nap. Semmi másból nem áll az ünnep, mint a permanens zabálás és ivás. Hiába húznád ki magad, mindig akad valaki, hogy visszarángasson. Nahát csak ennyit eszel? Egyél még valamit, alig ettél! Igyál komám, megint üres a poharad? Ne húzd ki magad, csak te nem koccintasz?

23.) Sajtfalatkák, olivabogyó, sült kacsamáj, zöld saláta. Halászlé, görög csirkés egytál, sült tarja, hagymás-ecetes; majonézes; savanyú káposztás krumplisaláta. Gesztenyetorta, mézes szelet, reszelt túrós. Pálinka, bor.

24.) Kaviáros falatka, sült kacsacomb lilahagymalekvár, majonézes és savanyúkáposztás krumplisaláta, gesztenyetorta. Pezsgő, bor.

25.-26.) Hagymás hal, halászlé, kakashúsleves, töltött káposzta, rakott csirkemell, rántott borda, sült kacsa, rántott csirke, franciasaláta, basmati rizs, sült krumpli, párolt zöldség. Tepertős pogácsa, sajtosrúd, diós-mákos bejgli, zserbó, négerkocka, tiramisu... Pálinka, jägermeister, bor, pezsgő, sör.

Szólj hozzá