2012. jún 23.

Mángoldos penne

írta: Zef
Mángoldos penne

A mángolddal legelőször gyerekkoromban találkoztam, amikor unokatestvérem nagymamájánál főzelékként kaptuk és az igazat megvallva, máshol nem is nagyon találkoztam vele. Az utóbbi időben kezdtem keresni, de sehol nem találtam, míg ma a piacon sikerült venni egy nagy csokorral. Már tudom is, hogy mi készül belőle. Ha mángold nincs, helyettesíthető spenóttal is. A recepthez olvasd tovább!

hozzávalók

½ kg mángold 1 nagy fej lila hagyma
1 csokor bazsalikom ½ kg penne tészta
½ kg paradicsom 250 g tejszín
3 gerezd fokhagyma olaj, só

Mosd meg alaposan a leveleket, majd a levélnyeleket vágd le, de nem dobd el. A levelet tépkedd tetszőlegesre, a nyeleket pedig vágd metéltre. 

Akkora lábosban állj neki, amibe az összes alapanyag kényelmesen el fog férni. A mangold össze fog esni, de addig el kell juss :)

Aprítsd fel a hagymát, és forró olajon kezd el dinsztelni, add hozzá a fokhagymát, majd a paradicsomot, sózd meg és végül a felvágott levélnyél darabokat is tedd az edénybe.

Amikor kezd szépen összeállni (szósz állagúvá válni), add hozzá a mángold megtépkedett levelét és párold össze az egészet.

Végül dobd bele a megtisztított, megtépkedett bazsalikomot, és öntsd nyakon a tejszínnel. Az összekeverés után tulajdonképpen készen is van.

A kifőtt tésztát érdemes összeforgatni tálalás előtt a forró szósszal.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Szólj hozzá

olasz recept tészta mángold