Mángoldos penne
A mángolddal legelőször gyerekkoromban találkoztam, amikor unokatestvérem nagymamájánál főzelékként kaptuk és az igazat megvallva, máshol nem is nagyon találkoztam vele. Az utóbbi időben kezdtem keresni, de sehol nem találtam, míg ma a piacon sikerült venni egy nagy csokorral. Már tudom is, hogy mi készül belőle. Ha mángold nincs, helyettesíthető spenóttal is. A recepthez olvasd tovább!
hozzávalók
½ kg mángold | 1 nagy fej lila hagyma |
1 csokor bazsalikom | ½ kg penne tészta |
½ kg paradicsom | 250 g tejszín |
3 gerezd fokhagyma | olaj, só |
Mosd meg alaposan a leveleket, majd a levélnyeleket vágd le, de nem dobd el. A levelet tépkedd tetszőlegesre, a nyeleket pedig vágd metéltre.
Akkora lábosban állj neki, amibe az összes alapanyag kényelmesen el fog férni. A mangold össze fog esni, de addig el kell juss :)
Aprítsd fel a hagymát, és forró olajon kezd el dinsztelni, add hozzá a fokhagymát, majd a paradicsomot, sózd meg és végül a felvágott levélnyél darabokat is tedd az edénybe.
Amikor kezd szépen összeállni (szósz állagúvá válni), add hozzá a mángold megtépkedett levelét és párold össze az egészet.
Végül dobd bele a megtisztított, megtépkedett bazsalikomot, és öntsd nyakon a tejszínnel. Az összekeverés után tulajdonképpen készen is van.
A kifőtt tésztát érdemes összeforgatni tálalás előtt a forró szósszal.
Jó étvágyat hozzá!