2013. jan 01.

Virsliroló, szilveszteri alapozó

írta: Zef
Virsliroló, szilveszteri alapozó

virslirolo_121231.jpgKettesben szilvesztereztünk, este már nem volt nagy zabálás és nagy ivás sem, de azért a pár pohár pálinkát és az éjféli koccintós pezsgőt is meg kell alapozni, hogy ne vágjon fejbe a szilveszterezés. Virslirolót készített a kedves.

  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 6 dkg margarin
  • csipet cukor
  • 1 kk. só

Egyszerű: margarint elmorzsolni a liszttel, só, élesztőt felfuttatni a tejben a cukorral, összegyúrni, duplájára keleszteni, vékonyra nyújtani, keskeny csíkokra vágni, virslit betekerni. Lekenni tojással, tetejét ízlés szerint szórni. Légkeverésnél 200-210 °C-on (5-6 perc alatt?) aranyszínűre sütni.

A bőrös virslit érdemes megszúrkálni, esetleg meg is vágni a bőrét, hogy ne a sütés közben robbanjon fel a keletkezett gőz miatt. erről sajnos megfeledkeztünk, így a fele szépen fel is robbant, de a látványt leszámítva az ízén ez nem rontott. Mustár, ketchup, majonéz szintén ízlés szerint. Aztán jöhetnek a koccintósok!

Szólj hozzá

recept tészta sütés egyszerű virsli