2013. jan 20.

Svéd kenyér

írta: Zef
Svéd kenyér

Kovásztalan kenyérlapka

Drágám találta a receptet, reggelire valónak szánta. Íme:

Hozzávalók:
  • 1 kg Graham-liszt vagy teljes őrlésű búzaliszt
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 evőkanál köménymag
  • 1,5 dl étolaj
  • 5 dl víz
 
Elkészítés:

A liszteket a sóval és köménymaggal jól összegyúrjuk. 2-3 órát pihentetjük, majd hozzáadjuk az olajat, és újból átdagasztjuk. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és a forró sütőbe téve világosbarnára sütjük.

Nálunk teljes kiőrlésű tönköly lisztből készült, a víz mennyiségén picit változtatni kellett. Sajnos a forrást nem tudom.

kenyerlapka.jpg

A drágám elmondása alapján voltak kételyeim a dologgal kapcsolatban, de elkészítette és a kételyeim az utolsó halvány foszlányokig eltűntek. Tényleg finom!

Szólj hozzá

kenyér recept reggelire sütős