2013. feb 27.

Erzsébet sörkert

írta: Zef
Erzsébet sörkert

Bálint napon jártunk itt először, aztán tegnap, és mindkétszer tetszett. Most a kettőt egybegyúrva mesélem, nincs is jelentősége, mi mikor volt. (http://www.sorkert.hu/)

Ott kezdődik az ismeretségünk, hogy legelőször is pizzát rendeltünk és jó volt. Egy órát ígértek, ezt hajszálra be is tartották, de a pizza nem volt kimeredve és bár csorgott már a nyálunk mire ideért, nagyon fini volt. 

00_1.jpg

Szóval Erzsébet sörkert: Mi más is lenne a neve Gödöllőn egy beülős helynek, pláne az Erzsébet parkkal szemben. Semmi extra, egyszerűen csak kellemes. Viszont tényleg az! Jó volt beülni, sörözni, beszélgetni és a hely tökéletesen alkalmas is erre. Ahogy láttuk, helyiekből nincs hiány. Fiatalok, idősek egyaránt látogatják. Mi vacsizni mentünk, meg egy kis söribörire. 

01_2.jpg

(finom volt az alkoholos izé, amit a drágám ivott)

Az Erzsébet sörkert nem ígér semmi kiemelkedőt, de egy hangulatos estére, akár vacsorával is, abszolút alkalmas. Tökéletesen hozza az elvárhatót. Az étlap egyszerű, semmi flikk-flakk, semmi felesleges nagyzolás, ez egy sörkert, ahol van konyha -ennyi. Nem akar csinált modorossággal többet mutatni, mint amire képes és ez jó. Az alapanyagok frissek, a kaja nem mikróban készül, a szakácsnak van rendes gúnyája és kihallatszik az élet a konyhából. A kínálat javarészt csirkemell különféle módokon, köretnek rizs, steak és hasáb burgonya választható melléjük.


03_2.jpg

Vannak pizzák, azt már ettünk korábban, meg mexikói kaják is, tortilla és fajitas, de arra nem neveztünk be, biztosra mentünk. Én töltött csirkemellet kértem, drágám pedig rántott sajtot. A tálalás guszta, egyszerű, a kaja finom, szintén egyszerű de jók az ízek. Desszertnek lehet választani kétféle palacsintát, túrógombóc, gesztenyepüré. Én nem desszerteztem, drágám megkóstolta a palacsintákat. Pontosan azt kaptuk, amit vártunk.

06_1.jpg

04_2.jpg

És vannak finom pálinkáik! Sőt az sem okozott problémát, hogy az orrunk vezessen a választásban, ennek örömére meg is kóstoltuk a ribizke és a birs pálinkákat. Én még bevállaltam volna egy málnát meg egy szilvát, de azért mindennek van határa.

02_2.jpg

Biztos vagyunk benne, hogy alkalmanként előfordulunk még náluk.

Szólj hozzá

étterem söröző