Fűszeres marhacsíkok szerzetesek eledelével
Össze akartam ütni valami gyorsan finomat, sikerült. Sovány marha hús, párolt zöldséggel: gyors, egészséges, finom...
Hozzávalók:
- Fűszer: Koriandert, mustármagot, tarka borsot, boróka bogyót, rozmaringot mozsárban megőrölök.
- 30 dkg fehér pecsenye
- 2 sárgarépa, 1 cukkini, fél kínai kel, ha van, fafül gomba, 2 marék tetszőleges mirelit zöldség mix,
A marhahúst vékony lapkákra vágom, keverőtálban fűszerrel és kevés olajjal pácolom, mialatt a zöldséget elkészítem.
Vizet forralok, közben a sárgarépát, cukkinit, kínai kelt laskára vágom. A bugyogó vízbe előbb a mirelit zöldségeket, majd ha újra felforrt, a frisset is beleteszem egy percre. Lecsepegtetem, majd a wokban felhevített olajra dobom. Két, három evőkanál szójaszószt öntök hozzá és gyorsan átpárolom. Tányérra halmozom.
A wokot konyhai törlőpapírral áttörölgetem és ha már felmelegedett, rádobom a bepácolt húst. Kérget sütök rá, csak eztán sózom. Ha jó minőségű volt a hús, akkor nem enged különösebb levet. ha enged, akkor egy pici keményítővel összehúzom és így teszem a szerzetesek eledele mellé.
Jó étvágyat!