2013. már 21.

Fűszeres marhacsíkok szerzetesek eledelével

írta: Zef
Fűszeres marhacsíkok szerzetesek eledelével

Össze akartam ütni valami gyorsan finomat, sikerült. Sovány marha hús, párolt zöldséggel: gyors, egészséges, finom...

201303212451.jpg

Hozzávalók: 

- Fűszer: Koriandert, mustármagot, tarka borsot, boróka bogyót, rozmaringot mozsárban megőrölök.

- 30 dkg fehér pecsenye

- 2 sárgarépa, 1 cukkini, fél kínai kel, ha van, fafül gomba, 2 marék tetszőleges mirelit zöldség mix, 

A marhahúst vékony lapkákra vágom, keverőtálban  fűszerrel és kevés olajjal pácolom, mialatt a zöldséget elkészítem.

Vizet forralok, közben a sárgarépát, cukkinit, kínai kelt laskára vágom. A bugyogó vízbe előbb a mirelit zöldségeket, majd ha újra felforrt, a frisset is beleteszem egy percre. Lecsepegtetem, majd a wokban felhevített olajra dobom. Két, három evőkanál szójaszószt öntök hozzá és gyorsan átpárolom. Tányérra halmozom.

201303212452.jpg

A wokot konyhai törlőpapírral áttörölgetem és ha már felmelegedett, rádobom a bepácolt húst. Kérget sütök rá, csak eztán sózom. Ha jó minőségű volt a hús, akkor nem enged különösebb levet. ha enged, akkor egy pici keményítővel összehúzom és így teszem a szerzetesek eledele mellé.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

recept marha meleg saláta fehér pecsenye