2013. ápr 30.

Káposztában sült csülök

írta: Zef
Káposztában sült csülök

UPDATE! -Fontos! Korán reggel ne írj receptet, mert összeszavakat a kevered. Ciki, főleg mert közben kikerült ajánlóba... Javítás pirossal kiemelve!

kaposztascsulok03.jpgEnnél egyszerűbb (és rusztikusabb) ételt nem tudok. Savanyított káposzta, csülök, egy kis tejföl, esetleg agyagtálban és kemencében sütve, de a tepsi/sütő kombó is kiválóan alkalmas.

Tepsiben így: A kicsontozott csülköt besózzuk, tört fokhagymával megkenjük, aprított hagymával megszórjuk, őrölt borssal, köménnyel meghintjük és lefedve, alatta kevés vízzel, kipapírozott tepsiben, egy-két órácskára (inkább kettőre) betoljuk a forró sütőbe. Ha kellemes puhának találjuk a tűpróbával, akkor a káposztából sapkát készítünk rá, és újabb egy óra sütés lefedve, majd a tetejét alaposan betejfölözzük,  és visszatoljuk a sütőbe még vagy fél órára, immár fedetlenül. Papír azért került alá, hogy a csülök véletlenül se épüljön rá káros mértékben a serpenyőre.

A sütőből frissen kivéve szeleteljük fel a csülköket, a káposztába pedig keverjük bele a tetejére sült tejfölt. Gusztusunkhoz képest fűszerezhetjük még pirospaprikával, őrölt borssal, csípős paprika pehellyel, vagy amire épp kedvünk támad. Ehetjük tejfölösen, vagy anélkül, foszlós fehér kenyérrel, vagy csak magában, mindenhogyan finom.

kaposztascsulok01.jpg

kaposztascsulok02.jpg

Kell hozzá két kicsontozott csülök, egy kilo savanyú káposzta, ízlés szerint tejföl (nálunk 1 nagy), mellé házi kenyér.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

recept savanyú káposzta csülök