grillezett sertéscsíkok
Ezt nem lehet megunni!
A sertéscombot rostjaira merőlegesen lapkákra vágom, és legalább egy órát hagyom a pácban érni. A pác őrölt fűszerekből, fokhagymából és kevés olajból álljon. Nálam a fűszerek a következők voltak: Koriander mag, mustár mag, kömény, római kömény, kakukkfű, rozmaring, chili pehely, szerecsen dió.
A húst forró serpenyőben mindkét oldaláról lepirítom. Egyszerre csak annyit, hogy egy sorban legyenek, így nem ereszt levet, tehát nem párolódik a saját levében, hanem pirul.
Pitával, laffával vagy valamilyen lepény kenyérrel, uborkával, paradicsommal, megtépkedett salátalevelekkel és kedvünk szerint való mártással tálalom. Nálam a mártás a következő volt: Joghurtban paprikakrémet, mustárt és mentát kevertem el és hagytam összeérni.