túrós palacsinta - fűszeres karamellben párolt almakompóttal
Palacsinta:
- 250g liszt
- 3 dl tej
- 2 dl szóda
- 1 tojás
- csipet só
Összekeverjük és hagyjuk állni, és fél, háromnegyed óra múlva kisütjük. Ez kb. 12 palacsinta.
Töltelék:
- 0,5 kg túró
- 2 cs. vaníliás cukor
- ízlés szerint tejföl
- ízlés szerint mazsola
- ízlés szerint cukor
- 1 citrom reszelt héja
Öntet:
Néhány almát cikkekre vágunk, meghintjük cukorral, reszelt citromhéjjal, fahéjjal, csipet sóval, pár szem szegfűszeggel, végül szerecsendiót reszelünk rá és kevés vízzel felöntve, fedő alatt összepároljuk. Pár csepp citromlével is ízesíthetjük kedvünk szerint. A kompótot főzzük sűrűre, hogy a végén a cukor karamellizálódhasson.