2013. júl 28.

túrós palacsinta - fűszeres karamellben párolt almakompóttal

írta: Zef
túrós palacsinta - fűszeres karamellben párolt almakompóttal

palacsinta_1.jpg

Palacsinta:

  • 250g liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda
  • 1 tojás
  • csipet só

Összekeverjük és hagyjuk állni, és fél, háromnegyed óra múlva kisütjük. Ez kb. 12 palacsinta.

Töltelék:

  • 0,5 kg túró
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • ízlés szerint tejföl
  • ízlés szerint mazsola
  • ízlés szerint cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Öntet:

Néhány almát cikkekre vágunk, meghintjük cukorral, reszelt citromhéjjal, fahéjjal, csipet sóval, pár szem szegfűszeggel, végül szerecsendiót reszelünk rá és kevés vízzel felöntve, fedő alatt összepároljuk. Pár csepp citromlével is ízesíthetjük kedvünk szerint. A kompótot főzzük sűrűre, hogy a végén a cukor karamellizálódhasson.

Szólj hozzá