2013. aug 25.

Kérészéletű kárász

írta: Zef
Kérészéletű kárász

201308253127.jpgIdén nem voltunk a Balatonnál, így a paprikás lisztbe forgatott hal is kimaradt eddig. Márpedig paprikás lisztbe forgatott hal nélkül nem múlhat el a nyár. Sikerült halat szereznem a városban, ami nem volt egyszerű, de kis segítséggel megoldottam. Fura, de a miénk talán az egyetlen olyan magyar város, ahol nincs haláruda...

Ma olyan egy kiló körüli, apróbb kárász volt terítéken. Azért az apróbbakat válogattam ki, mert azok hamarabb átsülnek. Szerencsére a hal előkészítve került hozzám, így nekem már csak be kellett irdalni és lesózni.

A kárász kifejezetten szálkás hal, ezért, kell beirdalni. Ettől azt várjuk, hogy az apró Y szálkák sütés közben "eltűnjenek" a húsból. Minél sűrűbben vagdosunk, annál biztosabb a siker. Legközelebb kicsit sűrűbben kell csinálnom, de azért ez sem volt rossz.

Korán reggel meg is tettem a részem, a paprikás lisztbe forgatás és kisütés pedig a kedves reszortja volt. A lisztezésre közvetlenül sütés előtt került sor. Valahogy nem lett olyan, ahogy a Balcsinál megszoktuk, de azért finom lett. Ki tudja, mitől lesz a "bunda" igazán finom?

A lisztezés legegyszerűbben úgy megy, ha a lisztet (2 rész) és a pirospaprikát (1 rész) egy nejlonzacskóban keverjük össze, majd ebben rázogatjuk a halat. Sütés közben arra kell figyelni, hogy a halak ropogósra süljenek, de ne égjenek meg. Akkor jó, ha a bordáit simán el tudjuk ropogtatni.

201308253124.jpg

201308253125.jpg
201308253126.jpg

Szólj hozzá