2014. feb 16.

Saját kocsonyájába dermesztett disznóság

írta: Zef
Saját kocsonyájába dermesztett disznóság

Nincs jobb a hazainál!

aszpikos01.jpg

Disznósajtnak nyilván nem hívnám, mert nincs benne semmi fűszer, és ledarálva sincs, meg kétszer főzve sem. Anyóstól legutóbb fél, füstölt disznófejet kaptunk, amit kuktában megfőztünk, a legdurvább szőröket és csontszilánkokat kiszedtük, majd majd felcsíkoztunk és folpackba tekerve megformáztunk. Egy nap hűtőben pihentetés után szépen szeletelhető szendvics tölteléket kapunk. Magában ugyan kicsit sós, de mondjuk egy sajttal és zöldségekkel vagy csírákkal megpakolt, vajas ciabattában nagyon finom nap indító.

aszpikos02.jpg

Megfelelő méretű kuktában puhára főzzük a fejhúst, majd hosszú csíkokra vágjuk, közben a csontszilánkokat és a megtalált sörtéket kivesszük. Folpackból készítünk egy két rétegű lapot, amire rátesszük a csíkokat, majd feltekerjük. Megfogjuk a tekercsünk két végét és szorosra tekerjük, majd a széleit maga alá hajtjuk és kihűtjük. Néhány óra múlva már megdermed, de érdemes egy napig pihentetni szeletelés előtt.

aszpikos03.jpg

aszpikos04.jpg

Szólj hozzá