2014. júl 06.

evezős hekker

írta: Zef
evezős hekker

Kezdjük azzal, hogy a hekk egy tengeri ragadozó hal, 2-300 méter mélységben él, rajhalakkal táplálkozik, másfél méteresre és 15 kg súlyúra nőnek a kifejlett egyedek. Amit nálunk kapni, az nagyjából a bébi méret. Ezt leszámítva szeretem a sült/rántott hekket, főleg, ha jól van elkészítve. Már pedig az evezősben tudják a módját!

Amúgy az evezős sörkert egy műanyagtálcás önkiszolgálós hely a római parton, de azt meg kell hagyni, hogy a tavaly nyári kuponos hekkezésünk óta meglévő félelmem a rosszul elkészített sült haltól, ma elszállt. Ez a hal jó volt! A ropogós bőr alatt ízletes hús. Átsülve, de nem kiszárítva. és a legmélyéig ízletesre pácolva. A steak burgonya, szalmakrumpli és hagymakarika, egy kis tartárral remek kiegészítő és garantáltan jól lakik a legnagyobb étvágyú vendég is. Én már csak tudom!

A menüt egy-egy almafröccsel öblítettük le, de a desszertre már máshol került sor, mert a kapacitásunk végéig jutottunk a két, méretes tengeri állattal.

Fotó sajna nem készült, de majd legközelebb! Majd el is felejtettem! Annak ellenére is találtunk árnyas, babakocsival is kényelmes asztalt, hogy a vasárnapi tumultusban, épp ebéd időben érkeztünk. A kocsit a vasúti összekötő alatti árnyékban tettük le, így még egy kicsit sétáltunk is.

Szólj hozzá

kritika hekk római part evezős sörkert