2014. aug 16.

Most van a gerlén a sor

írta: Zef
Most van a gerlén a sor

Finom lelkű, érzékeny olvasóimnak ezt a bejegyzést nem ajánlom! Ide erős gyomor és idegzet szükségeltetik, mert a végére véres és ragacsos lesz a kezünk. Aki mégis elolvasná, az klikkeljen a továbbra!

Tegnap este érkezett a konyhára 13 gerle, meg egy galamb, "csináljatok vele valamit" felkiáltással... Az egyszer biztos, hogy akármit is kezdünk velük, előbb fel kell őket pucolni. Halványan rémlik még gyerekkoromból, hogyan vágtuk a csirkét. Valahogy úgy kell ezt is. 

A biztonság kedvéért persze végigtúrtam az internetet néhány használható videóért. Magyarul keresve nem, csak angolul találtam, de hát szegény gerléknek már mindegy, milyen nyelven kopasztják meg őket.

Utólag bevallhatom, hogy a ténylegesnél durvábbra számítottam a vadász barátunk előzetese alapján. Arra például, hogy sokkal büdösebb lesz. Meglepett, (bár a videó után nem nagyon) hogy a gerle tolla milyen könnyen és egyszerűen kijön. Nem kell hozzá sem különösebb szakértelem, sem hosszas felkészülés. Az apró pihék a leggondosabb előkészület mellett is mindent be fognak teríteni, így aki csak teheti, a szabadban kopassza!

Ha csak a konyha marad, akkor érdemes egy vödörbe szemeteszsákot tenni és abba pucolni. Legalább a nagyja oda kerül. Ízlés szerint lehet kezdeni a hátán, vagy a melle felől. Ott nem fog különösebben szakadni a bőr, de a nyakát némelyiknek megszakítottam. Az meg mindegy, úgy is levágom majd. Ahogy a könyökétől a szárnyát és a lábát is. A kopasztás után belezés, mint a videóban, tök egyszerű és tényleg működik. A végeredmény: hihetetlenül kis méretű csirkék (mikrocsirke...).

A feltisztított madarakat aztán alaposan megmostuk és lecsücsültettük. Az érdekes része most következik majd: hogy szedjük ki a sörétet? Merthogy erre vonatkozóan semmit sem találtam.

Szólj hozzá

galamb tisztítása