2010. jan 08.

Hamburger megint

írta: Zef
Hamburger megint

Most azzal a külömbséggel, hogy a zsömlét nem vettük, hanem esztibeszti sütötte. Egyelőre csak a képet tudom feltenni, mert nem kóstoltuk, de ha az íze is olyan, ahogy kinéz, akkor nem lesz rossz.

Nos, a kóstoláson is túl, azt kell mondanom, hogy a zsömle receptje nagyszerű. Csak azt a hibát nem szabad elkövetni, hogy a húspogácsát fagyasztott húsból készítjük, mert az nem lesz jó.

A zsömle receptje: 

1/2 csésze (2,4-2,5 dl közt van 1 csésze) langyos tej 1/2 csésze langyos víz 2 ek. olvasztott vaj 1/2 tk. só 1 tk. cukor 3 csésze BL-80-as liszt 1/2 csomag élesztő

Az élesztőt felfuttatjuk és mindent összegyúrunk, majd kb 10 perc dagasztás. Utánna egy tálban megkelesztjük (kb 1 óra). 

Kiborítjuk és hurkát formálunk belőle, amit nyolc egyenlő részre vágunk. A szeleteket kicsit megigazgatjuk, nem kell nagyon formázni, csak ki kell lapogatni olyan másfél centire. 

Sütőpapíron rakjuk a tepsibe, tetejüket megszórjuk liszttel, aztán hagyjuk még fél órát pihenni. 200 fokra melegített sütőbe tesszük és 20 percig sütjük.

Szólj hozzá

recept kajafotó