2010. feb 06.

Marcipán mákos tésztája

írta: Zef
Marcipán mákos tésztája

A maradék mákostésztát elhasználhatjuk, ha túl sok lett, vagy eleve készíthetjük így ha valamivel szeretnénk feldobni kicsit a megszokott ízeket.

hozzávalók négy személyre:

250 gramm mákostészta (szélesmetéltből)

4-5 evőkanál savanyú lekvár(Ribizli,áfonya,házi barack)

2 dl tejföl

1 ek. vaníliás pudingpor

1 tojás

Előveszünk egy nagyobb jénait,vagy magas tepsit. A mákos tészta felét elterítjük benne,megkenjük a lekvárral,majd ráterítjük a tészta másik felét. A tjefölt egy tálkában összekeverjük a tojással és a pudingporral, majd szépen elkenjük a tészta tetején.

Eleőmelegített sütőbe tesszük,és kb 150 fokon addig sütjük,míg a teteje pirulni nem kezd.

Díszítésnek jól megy hozzá mindenféle déligyümölcs, például Ananász vagy narancs. Ha kicsit csicsázni akarjuk, akkor néhány csipet reszelt narancs és lime héj mehet a tetejére.

Nagyon egyszerű, laktató és igen finom étel, jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá

édes recept tészta