Marcipán mákos tésztája
A maradék mákostésztát elhasználhatjuk, ha túl sok lett, vagy eleve készíthetjük így ha valamivel szeretnénk feldobni kicsit a megszokott ízeket.
hozzávalók négy személyre:
250 gramm mákostészta (szélesmetéltből)
4-5 evőkanál savanyú lekvár(Ribizli,áfonya,házi barack)
2 dl tejföl
1 ek. vaníliás pudingpor
1 tojás
Előveszünk egy nagyobb jénait,vagy magas tepsit. A mákos tészta felét elterítjük benne,megkenjük a lekvárral,majd ráterítjük a tészta másik felét. A tjefölt egy tálkában összekeverjük a tojással és a pudingporral, majd szépen elkenjük a tészta tetején.
Eleőmelegített sütőbe tesszük,és kb 150 fokon addig sütjük,míg a teteje pirulni nem kezd.
Díszítésnek jól megy hozzá mindenféle déligyümölcs, például Ananász vagy narancs. Ha kicsit csicsázni akarjuk, akkor néhány csipet reszelt narancs és lime héj mehet a tetejére.
Nagyon egyszerű, laktató és igen finom étel, jó étvágyat hozzá!