2010. ápr 07.

Böjti babsaláta

írta: Zef
Böjti babsaláta

Hús nélkül is van élet! Erre példa az ecetes babsaláta, amit régen nagyanyám szokott készíteni húsvétkor. A mennyiségek hozzávetőlegesek, de cirka 70dkg tarka bab, 3 nagy fej hagyma, ecet, cukor, só, 10-12 tojás.

Tegyük fel a babot bő vízben, sózzuk és tegyük bele az alaposan megtisztított tojásokat is. A tojásnak elég 10-12 perc attól függően, mennyire szeretnénk keményre főzni. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk készre főni a babot is. A tojásokat öblítsük le és hagyjuk kihülni.

A hagymát vágjuk félbe és szeleteljük vékonyra. A még meleg, de már nem forró lébe öntsük bele, majd ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk és öntsük fel ecettel. Én 10%os ecetet szoktam, azzal könyebb bánni. A megpucolt tojásokat tegyük vissza a kész lébe.

Hűtsük ki, és állítsuk be készre az ízét. Só, cukor ecet, mindből kellhet még bele.

Tálaláskor egy, legfeljebb két tojást adjuk a hideg babsalátához.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szólj hozzá

húsvét recept bab böjt