2010. júl 24.

Sült csirke

írta: Zef
Sült csirke

Vágj le egy közepes csirkét, kopaszd meg, zsigereld ki, vagy szerezz be egy konyhakész grillcsirkét...

A gerince mentén vágd ketté és terítsd ki. A mellecsontját roppantsd meg, hogy szépen felfeküdjön a tepsire.

Kell hozzá 2 tk nagyszemű só, 1 tk bors, 2 kis szárított csili, 1/2 Tk mustármag, 1 tk rozmaring, 1 tk kakukkfű, 1tk majoránna, 1 tk pirospaprika. Mindezeket mozsárban törd meg, végül keverd el annyi olajjal, hogy krém legyen belőle. A masszával kend be a csirkét mindenhol.

Mi rácsos tepsit használunk, így nem áll a saját zsírjában. Tedd be a sütőbe (180 fokra előmelegítve), fél óránként fordítsd meg, legvégül a bőrös fele legyen felül. Kb három órát számíts rá. LÉgkeveréses sütőben alacsonyabb hőmérsékleten kell.

Nagyon nyami!

Szólj hozzá