2010. dec 07.

Fűszersó

írta: Zef
Fűszersó

Nem vagyok kibékülve a bolti cuccokkal. Színes, szagos, de tele van E betűsökkel. Aroma, ízfokozó, színezék, csomósodásgátló, satöbbi és miegyéb. Úgyhogy mostanában én gyártom a fűszersókat. Legalább végre használjuk a mozsarat.

Ma csirkét sütöttem a következő kencével bedörzsölve: Mustármag, köménymag, bors, nagyszemű só, pirospaprika, fokhagyma, olaj. A magokat a durva sóval együtt kezdem törni. Amikor már kellően apró (értsd: teccetős) hozzá adom a fokhagymát, azzal is zúzom még. Eztán teszem hozzá a pirospaprikát, elkeverem, majd legvégül olajjal krémet készítek belőle. A húst legalább egy órával a sütés előtt kenem be vele, hogy alaposan átjárja az íz.

Amúgy egyszerű, olcsó, tudom mi van benne (leszámítva a sót -az okozhat meglepetéseket). Ja és összesen hat perccel hosszabb így, mint a zacskóból szórva... Ennyi időnk mindig van egy egészségesebb ételre!

Szólj hozzá