Kolbászos rakott káposzta
Újragondolva a recept
1Kg főtt krumpli, 1Kg savanyú káposzta, 1Kg koktélkolbász. 2 nagyobb fej hagyma félkarikára és szálaira szedve, egy fej fokhagyma. Fűszerek, tejföl ízlés szerint,
Felkarikázott főtt krumlival kezdünk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük egész köménnyel, tejfölt teszünk rá, majd beborítjuk a hagymával. Erre tesszük a kinyomkodott savanyú káposztát, közé a fokhagyma gerezdeket, egész borsot, köményt, esetleg babérlevelet. Lefedjük tejföllel és megrakjuk a koktél kolbásszal. Csípőset kedvelők használjanak csípős kolbászt és morzsolhatnak a káposztába is csípős paprikát. Előbb fedve pároljuk egy órát, majd fedetlenül készre sütjük közepesen magas hőmérsékleten. Legvégén egyet fordítsunk a kolbászokon, hogy minden oldalon kellően átpiruljon, ne csak főljön a bőséges lében ami képződik.
Tálaljuk forrón, kínáljunk mellé tejfölt. Jó étvágyat!