2012. dec 01.

Krumpli laska sk.

írta: Zef
Krumpli laska sk.

Mivel a drágám nincs itthon a hét végén, beszabadulhatok egy kicsit garázdálkodni a konyhába. Mi mást csináltam volna. mint a napokban felfedezett kazári krumplis laskát!

tehát 1 kg főtt, áttört krumpli, 60 dkg liszt, csipet só, kevés zsiradék. Feltétnek tejföl és káposztával összepirított hagyma.

A kihűlt, krumplinyomón áttört burgonyát megsózzuk és összegyúrjuk a liszttel, míg egy ruganyos tésztát kapunk. Nem kell hozzá folyadék! Hurkát formálunk, azt cca 12 részre osztjuk, vékonyra (karikára) nyújtjuk és kizsírozott vas serpenyőben kisütjük, mindkét oldalát pirosra -ahogy a képen.

201212011968.jpg

A palacsintákat megkenjük tejföllel, picit sózzuk, és rátesszük a pirított hagymás káposztát, aztán szépen feltekerjük. masszívabb, mint a palacsinta, de az íze egyszerűen lehengerlő!

201212011969.jpg

Fele adagot készítettem, amiből hat tekercs lett, de csak hármat bírtam megenni belőle...

Szólj hozzá