Krumpli laska sk.
Mivel a drágám nincs itthon a hét végén, beszabadulhatok egy kicsit garázdálkodni a konyhába. Mi mást csináltam volna. mint a napokban felfedezett kazári krumplis laskát!
tehát 1 kg főtt, áttört krumpli, 60 dkg liszt, csipet só, kevés zsiradék. Feltétnek tejföl és káposztával összepirított hagyma.
A kihűlt, krumplinyomón áttört burgonyát megsózzuk és összegyúrjuk a liszttel, míg egy ruganyos tésztát kapunk. Nem kell hozzá folyadék! Hurkát formálunk, azt cca 12 részre osztjuk, vékonyra (karikára) nyújtjuk és kizsírozott vas serpenyőben kisütjük, mindkét oldalát pirosra -ahogy a képen.
A palacsintákat megkenjük tejföllel, picit sózzuk, és rátesszük a pirított hagymás káposztát, aztán szépen feltekerjük. masszívabb, mint a palacsinta, de az íze egyszerűen lehengerlő!
Fele adagot készítettem, amiből hat tekercs lett, de csak hármat bírtam megenni belőle...