Sörkifli, a megunhatatlan.
Írtam már róla, képet is mutattam és abban sem vagyok biztos, hogy a receptjét most mutatom meg először. Abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy nagyon szeretem és soha nem én készítem el, hanem a drágám.
Kell bele:
- 1kg liszt
- 2 dl olaj
- 1 ek só
- 6 dl tej
- 1 ek cukor
- 7 dkg élesztő
- margarin
- sajt
- 1 tojás
Langyos tejben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk, közben a lisztet és a sót elkeverjük, mehet bele az olaj, végül az élesztős tejjel összegyúrjuk és kidagasztjuk.
Duplájára kelesztjük, négyfelé osztjuk, karikára nyújtjuk, 16 cikkre vágjuk.
A cikkeket tovább nyújthatjuk, margarinnal megkenjük, sózhatjuk, szélesebb végébe sajtrudacskát tehetünk és feltekerjük.
Elhabart tojással megkenjük a tetejét, és ízlés szerinti maggal megszórjuk.
180-190 fokos, előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Kész!
- és nagyon finom -