Fitness ebéd
Ne féljetek tőlem, veresre sült combok
Ne bújjatok tömzsi jómagam elől
Nyeldeklőm kárpitján nincsenek fém horgok
Ha ettől félnétek, ott fent nem akadtok!
( - részlet - )
/ írta: Laár András verse /
Végy egy mozsarat, készíts benne kedvedre való fűszert, az őrleménnyel simogasd át a combokat és pár percre pihentesd őket. Előmelegített, forró sütőben, rácson süssed, hogy ne álljanak a kicsepegő zsírban. Fél óránként (legkésőbb) forgasd meg, hogy minden oldalukról szépen megpiruljanak. Ha így teszel, nem csalatkozol az eredményben.
Viszonyítás a sütéshez: ½ kg, 25 perc, 190°C.
Mellé kínálj francia salátát, amit magad állítottál össze!
A francia saláta (kezd ezzel!) az egyszerűség kedvéért bolti, fagyasztott zöldség mix (ez előfőzött, de kicsit még meg kell párolni), kiegészítve hagymával, csemege uborkával, mindezek a kedvünk szerint való tartárral nyakon öntve, aztán néhány óráig pihentetve, hogy az ízek összeérjenek.
A csirke fűszerek: -nagy szemű Himalája só, hogy a többit segítsen megzúzni -mustármag - koriander mag -kömény mag -rozmaring -kakukkfű -szárított chili. Mindent ízlés (és az orrod) szerint -a keverék illata segít, hogy mit tegyél még bele. A combokat egy tálban olajozd be és masszírozd beléjük a fűszerkeveréket. Pár perc után sütheted.
Azon melegében is finom, de másnap sem hoz rád szégyent, ha hidegen fogyasztod. A snidling szórás csak ráadás, hogy legyen mivel bíbelődni tálaláskor.
Jó étvágyat!