2013. júl 04.

Fitness ebéd

írta: Zef
Fitness ebéd

Ne féljetek tőlem, veresre sült combok

Ne bújjatok tömzsi jómagam elől

Nyeldeklőm kárpitján nincsenek fém horgok

Ha ettől félnétek, ott fent nem akadtok!

( - részlet - )

/ írta: Laár András verse /

csirkecomb_02.jpg

csirkecomb_01.jpg

Végy egy mozsarat, készíts benne kedvedre való fűszert, az őrleménnyel simogasd át a combokat és pár percre pihentesd őket. Előmelegített, forró sütőben, rácson süssed, hogy ne álljanak a kicsepegő zsírban. Fél óránként (legkésőbb) forgasd meg, hogy minden oldalukról szépen megpiruljanak. Ha így teszel, nem csalatkozol az eredményben.

Viszonyítás a sütéshez: ½ kg, 25 perc, 190°C.

Mellé kínálj francia salátát, amit magad állítottál össze!

A francia saláta (kezd ezzel!) az egyszerűség kedvéért bolti, fagyasztott zöldség mix (ez előfőzött, de kicsit még meg kell párolni), kiegészítve hagymával, csemege uborkával, mindezek a kedvünk szerint való tartárral nyakon öntve, aztán néhány óráig pihentetve, hogy az ízek összeérjenek.

A csirke fűszerek: -nagy szemű Himalája só, hogy a többit segítsen megzúzni -mustármag - koriander mag -kömény mag -rozmaring -kakukkfű -szárított chili. Mindent ízlés (és az orrod) szerint -a keverék illata segít, hogy mit tegyél még bele. A combokat egy tálban olajozd be és masszírozd beléjük a fűszerkeveréket. Pár perc után sütheted.

Azon melegében is finom, de másnap sem hoz rád szégyent, ha hidegen fogyasztod. A snidling szórás csak ráadás, hogy legyen mivel bíbelődni tálaláskor. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá