2013. aug 12.

Receptvadászat Gödöllőn és környékén

írta: Zef
Receptvadászat Gödöllőn és környékén

„…Vadat és halat, s mi jó falat ; Szem-szájnak ingere…”

Kedves Gödöllői, Kistérségi, helyi „ős lakosok” (a lehető legpozitívabb értelemben értve!), a segítségüket szeretném kérni! 

Szeretném megismerni a tájegységre jellemző, esetleg sehol máshol nem ismert recepteket, gasztronómiai különlegességeket, helyi jellegzetes ételeket. 

Dédszüleink mindennapi kosztját és az ünnepi fogásokat leíró, a tájegységre jellemző receptjeit szeretném összegyűjteni, hogy ne vesszenek el sem a szükségből találékony és egyszerűségükben nagyszerű ételek, sem a gazdagon megkomponált úri, vagy ünnepi, esküvői lakomák leírásai. Kérem, segítsenek összegyűjteni azokat a recepteket, amikről úgy gondolják, hogy táj-jellegzetesek, máshol nem ismerik, vagy nem így készítik őket. 

Ha a recept és leírás mellé még azt is megosztaná, hogy például egy ünnepi fogás milyen alkalomra készült, abból az is kiderülhetne, milyen ünnepeket ültek elődeink. Ezzel egyben egy hagyományt is segít megőrizni a későbbi érdeklődők számára, akik az összegyűjtött recepteket a blogon is olvashatják majd. 

Természetesen a Gödöllői kistérség jellegzetes receptjeink kívül Magyarország minden tájáról (legyen az akár a trianoni határon kívül eső rész) származó táj-jellegzetes ételek leírása, receptje is érdekel! 

Előre is köszönöm segítségüket!

Szólj hozzá

Gödöllő receptvadászat