2016. jan 07.

forró a bor -tessék csak tessék!

írta: Zef
forró a bor -tessék csak tessék!

Télidőben egy pohár forralt bornál nincs is jobb! Ezzel csak az a baj, hogy egy üveg borból nehéz egy pohárnyit készíteni...
fb.jpg
Eddig, de erre is van megoldás.

Ráadásul a megoldás nem új, nem én találtam ki, csak elkezdtem használni. Nagyobb áruházakban lehet kapni palackozott forralt bort. Na az hasznos dolog, csak tele van olyan összetevőkkel, amiket nem szeretek a szervezetembe juttatni. Ellenben magunk is elkészíthetünk valami hasonlót.

Kell hozzá egy palack száraz vörösbor, ezt azonmód átfejtjük egy jól zárható literes üvegbe, egyelőre nincs vele több dolgunk.

Aztán gyorsforralóba (lábos) karikázunk egy almát, egy narancsot vagy citromot, adunk hozzá 5-6 evőkanál cukrot (én barnát), és fűszereket (1 egész fahéj, 5-8 szem szegfűszeg, 1 csillag ánizs, csipet chili vagy cayenne bors). Felöntjük két deci vízzel, és kiforraljuk. Még forrón átszűrjük a borra, aztán a palackot lezárva jól átforgatjuk, hogy a szirup és a bor elegyedni tudjon.

A palackot hűtőben tároljuk és csak akkor és annyit töltünk belőle, amennyire épp szükségünk van. A többi hetekig eláll a hűtőben a következő alkalomig. 

Szervírozás: a forralt bor alapot arra alkalmas pohárba töltjük és mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül betesszük a mikróba...

Egészségünkre!

Szólj hozzá