2016. jan 07.

könnyű-gyors téli öröm

írta: Zef
könnyű-gyors téli öröm

Keksz, tejföl, valami ízesítő és kész is. Kicsit pihentetjük és máris nekilátunk a kvázi instant sütnek! Ráadásul szabadon variálható, hogy rá ne unjunk!

Kell hozzá keksz, zsíros tejföl, ízesítőnek például házi barack lekvár -de még a szörp is megteszi, ízlés szerint vaníliás cukrot is használhatunk, vagy vanília kivonatot, végül egy marék csonthéjas kell még (dió, mogyoró, mandula).

A tejfölt összekeverjük a lekvárral és vaníliás cukorral. A kipapírozott forma alját lerakjuk a megtört, pirított magvakkal, aztán rá a krém vékonyan, majd elkezdjük rétegezni a kekszet és a krémet amíg megtelik a formánk. Legfelül krém legyen! A tetejét megszórjuk a pirított magokkal.

A töltelék cifrázása fantázia dolga. Citrusfélék reszelt héja, aszalt, vagy kandírozott gyümölcs, fűszerek - a végtelen lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt...

Az összeállított remekművet legalább néhány órán át (inkább egy éjszakát) pihentetjük a hűtőben. Ezt nem tudjuk megspórolni, mert a keksznek meg kell puhulnia... De aztán kiborítjuk, szeleteljük és jóízűen nekilátunk, nem törődve a kalóriákkal! Tél van, hideg van - megérdemli a szervezet a kényeztetést!

Egészségünkre!

Szólj hozzá

süti gyors egyszerű egyszerű édesség