Kuszkusz megint!
Kuszkusz megint, mert gyors, mert finom, mert annyira változatos, amennyire csak a készítőjétől telik. Most egy "vaslapon sült" csirkével.
Elkészítem a fűszerkeveréket, és csirke mellét csíkokra vágom, majd keverőtálba teszem és meglöttyintem kevés olíva olajjal, végül rászórom a fűszerkeveréket, összemasszírozom és hagyom állni.
Kimérem a kuszkuszt egy tálba (megsózom) és felteszem egy fazékban a hozzá szükséges vízmennyiséget. A forrás ideje alatt megvágom a zöldségeket, ízesítőket. A forró vízzel felöntöm a kuszkuszt és folpackkal lefedve hagyom állni.
Felforrósított serpenyőbe teszem a csirkemell csíkokat. Olajat nem adok hozzá, hiszen már került rá a fűszerrel együtt. Szétterítem, hogy ne érjenek össze. A csirkét nem sütjük angolosra! Mikor már a háromnegyedéig átsültek a csíkok, megfordítgatom és a serpenyő vastagságától függően leveszem takarékra a lángot, vagy eloltom a gázt. Utóbbit csak akkor, ha a serpenyő anyagvastagságából eredően elegendő maradék hőt képes tárolni!
A megvágott ízesítőket és zöldségeket a kuszkuszra öntöm, elkeverem, utánízesítem szükség szerint és tálalom, ízesített joghurt öntettel meglöttyintem..
2 személyre::
kuszkusz:
- 1 bögre kuszkusz
- 1,5 bögre víz
- csipet só és ízlés szerint bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- kígyóuborka (10 cm? :D )
- 1 piros retek
- szárzeller zöldje
- pár csepp citromlé
- kevés olíva olaj
csirkemell:
2 fél csirkemell
füszer:
- koriander mag
- mustármag
- köménymag
- kurkuma
- bors
- fahéj
- nagyszemű só
öntet:
- fél pohár joghurt
- csipet só
- nagy csipet menta
Jó étvágyat!