2014. jún 14.

Kuszkusz megint!

írta: Zef
Kuszkusz megint!

Kuszkusz megint, mert gyors, mert finom, mert annyira változatos, amennyire csak a készítőjétől telik. Most egy "vaslapon sült" csirkével.

003.jpg

Elkészítem a fűszerkeveréket, és csirke mellét csíkokra vágom, majd keverőtálba teszem és meglöttyintem kevés olíva olajjal, végül rászórom a fűszerkeveréket, összemasszírozom és hagyom állni.

Kimérem a kuszkuszt egy tálba (megsózom) és felteszem egy fazékban a hozzá szükséges vízmennyiséget. A forrás ideje alatt megvágom a zöldségeket, ízesítőket. A forró vízzel felöntöm a kuszkuszt és folpackkal lefedve hagyom állni.

Felforrósított serpenyőbe teszem a csirkemell csíkokat. Olajat nem adok hozzá, hiszen már került rá a fűszerrel együtt. Szétterítem, hogy ne érjenek össze. A csirkét nem sütjük angolosra! Mikor már a háromnegyedéig átsültek a csíkok, megfordítgatom és a serpenyő vastagságától függően leveszem takarékra a lángot, vagy eloltom a gázt. Utóbbit csak akkor, ha a serpenyő anyagvastagságából eredően elegendő maradék hőt képes tárolni!

A megvágott ízesítőket és zöldségeket a kuszkuszra öntöm, elkeverem, utánízesítem szükség szerint és tálalom, ízesített joghurt öntettel meglöttyintem..

005.jpg

2 személyre::

kuszkusz:

  • 1 bögre kuszkusz
  • 1,5 bögre víz
  • csipet só és ízlés szerint bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • kígyóuborka (10 cm? :D )
  • 1 piros retek
  • szárzeller zöldje
  • pár csepp citromlé
  • kevés olíva olaj

csirkemell:

2 fél csirkemell

füszer:

  • koriander mag
  • mustármag
  • köménymag
  • kurkuma
  • bors
  • fahéj
  • nagyszemű só

öntet:

  • fél pohár joghurt
  • csipet só
  • nagy csipet menta

 

Jó étvágyat!

004.jpg

Szólj hozzá

recept kuszkusz csirke mell