Brutál betyárburger - hamm
Ma megint hamburger készült, de ez most egy kicsit más. Az ötlet onnan, hogy találtunk igazi puffancsot. Erre a méretre készült a vérbeli parasztburger. Bár a csalamádé ez esetben csemege uborka volt. Zóna adagban elég volna a fele is két személyre...
Hozzávalók 3 puffancshoz
60 dkg darált felsál
egy közepes hagyma lereszelve
Worchester szósz
só, bors, petrezselyem
kevés olaj a húspogácsák sütéséhez
2 közepes paradicsom felkarikázva
fél fej hagyma felkarikázva
3 közepes csemege uborka felszeletelve
sajt, mustár, ketchup
A darált húst keverjük el egy lereszelt hagymával, locsoljuk meg worchester szósszal, sózzuk, borsozzuk és kevés aprított petrezselyemmel jól dolgozzuk el. Hagyjuk egy órát hűtőben pihenni, majd porciózzuk ki. A pogácsákat nyújtsuk egyenletes, 6-7 mm vastag korongokra. (60 dkg húsból normál esetben 6-8 hamburger hús jön ki) Mindkét oldalukat süssük meg. Minél vékonyabbra nyújtjuk, annál gyorsabban megsül.
A felvágott hamburger zsemléket vágott oldaluknál pirítsuk meg kissé, erre jön a mustár, rá a hús, arra a szelet sajt, a zöldségek, ketchup és a zsemle kalapja. Érdemes mikróban kicsit rámelegíteni, hogy a sajt ráolvadjon a húsra.