2014. jan 05.

Szélkakas - Gödöllő

írta: Zef
Szélkakas - Gödöllő

Az év első hétvégéjét azzal akartuk megkoronázni, hogy a mozi után elmentünk étterembe. Ezúttal a gödöllői szélkakast választottuk.

Kezdésnek bekukucskáltam az ablakon: a hely majdnem üres, legalább a mozi után kicsit ki tudjuk szellőztetni hallójáratainkat. Elhelyezkedtünk, a felszolgáló máris jött, udvarias. Borok nincsenek az étlapon, de a pincér ajánl egy Juhászféle cabernet savognont -jó választás lenne, ha látnám az árát -így inkább nem kérek, van barna krusovice.

Kedves teát és egy csirkebecsinált levest kért, én a kakasleves fazékban nevűt, főételnek pedig hagymás rostélyost.

04_5.jpg

A becsinált leves mondjuk olyan, amilyenre számítani lehetett, de az enyém úgy volt kakasból, ahogy a kedves csirkelevese. Csirkemellnek elmegy, de csalódás -a levesre egyébként nem érdemes több szót vesztegetni.

03_5.jpg

02_4.jpg

01_5.jpg

Kedves kapacitása nem terjedt ki a főételre, de jól el volt a csupor ragulevessel, míg én a hagymás rostélyossal bajlódtam. Valahogy úgy van mostanában, hogy vagy beletrafálok, vagy nem tudom, de a fő fogás nagy melléfogás volt megint. Ráadásul úgy, hogy akár jó is lehetett volna, ha...

05_3.jpg

A kupac alatt elsőre fel sem tűnik, hogy ott rejtőzik a szelet rostélyos. De most ott tartunk, hogy jó is lehetett volna, ha: Mondjuk ha a küllemre ínycsiklandó hagymatömeg nem lett volna teljesen hideg, vagy ha a steakburgonya nem lehangolóan langyos, de a leghervasztóbb a bujdosó hús volt. A saláta gyengesége akkor lett volna csak zavaró, ha egyébként minden más rendben van, de így sajnos még a bolti ezersziget öntet is belesimult az összképbe.

A rostélyosba egyébként majdnem belecsorbult a villa, úgy kellett visszahajtogatni az ágait. Minden falattal meg kellett küzdenem. Elvágni sem volt egyszerű, de az állkapcsomat is erősen igénybe vette a feladat. Sajnálom, mert egyébként jól volt ízesítve, de ilyen cipőtalpra sült húsokat legutóbb húsz éve, egy gimis osztálytalálkozón láttam.

06_3.jpg

Végül egy sört kértem, kedves egy somlóit. Mit mondjak? Flakonos tejszínhab... már akkor kezdett összeesni, mikor kihozták. A sörben nem csalódtam, de úgy szeretnék végre olyat posztolni egy étteremről, hogy csudaszuper volt, ide bármikor visszamennénk!

Utóirat: talán akkor kellett volna visszafordulni, amikor megláttuk a székek ülőkéjén a huzatot...

Szólj hozzá