2015. aug 20.

Almarózsa

írta: Zef
Almarózsa

megint valami gyors, szép, finomat? IGEN!

wp_20150820_06_45_59_pro.jpg

Gondolattól a kész sütiig nincs egy óra!

Az alaprecept nyilván nem saját, de a lehetőségek itt csak kezdődnek, a többi már fantázia dolga. Például a fahéj helyett a titkos családi fűszerkeverék! Vagy az alma helyett más gyümölcs?

Hozzávalók az alap recepthez (6db)

  • 2 db alma
  • ½ citrom leve
  • 1 cs leveles tészta
  • 3 ek lekvár
  • fahéj

Az almákat megfelezzük és kicsumázzuk, majd 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket vízzel félig töltött tálba tesszük, ráfacsarjuk a citrom levét és fajtától függően 2-6 percre betesszük mikróba. Annyira pároljuk, hogy hajlítható legyen. 

A lekvárt szükség szerinti (2 ek evőkanál) vízzel egy tálkában mikróba tesszük egy percre, hogy épp összemelegedjenek.

A tésztát kissé kinyújtjuk, hat szeletre vágjuk. Minden csík közepét megkenjük a lekvárral és a tészta tőlünk távolabbi felére ráhelyezzük az alma szeleteket, majd a közelebbi felét pedig ráhajtjuk. feltekerjük, majd muffin formába tesszük. Szilikon formánál nem feltétlenül kell kapszli, fém formánál érdemes használni.

nevtelen-1.jpg190 fokon (légkeverés nélkül!) 40-45 percig sütjük. Porcukorral meghintjük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ps: Lehet réteslapból is készíteni, de leveles tésztával szerintem finomabb, a képeken viszont réteslappal készült látható. A szirmok a tapasztalatunk alapján akkor lesznek szépek, ha az almakarikák félig fedik egymást.

Szólj hozzá