2017. aug 05.

fokhagymakrémleves cipóban

írta: Zef
fokhagymakrémleves cipóban

img_1966.JPG

Fokhagyma, fokhagyma és fokhagyma, meg egy kis hagyma, vaj, csipet szerecsendió, két tojás sárgája... rántás - na az nem lesz benne!

Két fej fokhagymát és egy közepes hagymát durvára aprítunk, vajon lepirítjuk, forró vízzel felengedjük, szerecsendióval, sóval ízesítjük. az egyik cipó kivett belével együtt puhára főzzük, végül leturmixoljuk. 

Sűríteni két tojás sárgájával fogjuk. A sárgájára csorgatunk a levesből és gyorsan elhabarjuk, nehogy kicsapódjon. Sűrű keverés közben a levesbe folyatjuk és óvatosan felfőzzük. Láng már nem kell alá, a leves hőtartalékával dolgozunk. Puha vajjal fényezzük, megpirított, kibelezett cipóban tálaljuk.

Ha jól készítettük, selymes lesz és csak ennyi marad belőle...

img_1969.JPG

Szólj hozzá