Gastro Loggia

az élet gasztró oldala

Utolsó kommentek:

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.11.03. 18:17:34

@motoroskonyhaja: Oooppsss - a poszt szerzője nem én vagyok :)))

Bejegyzés: Miszó leves

motoroskonyhaja 2017.11.03. 06:02:05

@Andrass9: Akkor megnyugodtam :) A posztból az nem jön le, hogy sok misót eszel, csak az, hogy rá vagy kattanva :)
Ramsayt bírom, de -szerintem- az eredeti japán receptek annyira ütnek önmagukban is, hogy feleslegesnek tartom még turbózni (bár biztos nagyon finomak azok is)
Sajnos én kénytelen vagyok itthon készíteni misót, mert a mi környékünkön (Ajka) még a hagymás rostélyos is ritka, nemhogy japán étterem :) :

Bejegyzés: Miszó leves

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.11.02. 18:32:10

@motoroskonyhaja: Sok misot eszem, de egyik sem hasonlít a Ramsey levesekhez. Itthon is főzök néha (hoztam bonitot, meg miso pasztát hozzá), de leginkább japán éttermekben próbálok hozzájutni. Amilyen szerencsém van, sok japán étterem van a környékünkön (az USA-ban).

Bejegyzés: Miszó leves

motoroskonyhaja 2017.11.01. 18:51:00

Miso leves? Ha a valódi japán levest szeretnéd elkészíteni és kóstolni, nem pedig a Ramsay féle japánhoz nem sok köze van leveseket, akkor próbáld inkább így
motoroskonyhaja.blog.hu/2012/07/29/az_isteni_misoleves

Ramsay receptjei nem rosszak, de azok nem japán miso levesek, hanem misoval készült, turbózott levesek. A japán konyhának pont az az egyik titka, hogy nem tolja tele mindennel az ételeket. Egy alap miso pár dologból áll, nem kell túlspilázni ;)

Bejegyzés: Miszó leves

Jutiput 2017.08.07. 16:40:25

Klassz! Épp most hoztak a gyerekek a termésből egy kis vayot és mesidromot.

Bejegyzés: fokhagymakrémleves cipóban

Hívő hitetlen 2017.06.19. 17:24:49

És a cacikit is csak angolos átiratban ismeri. A kaja attól még lehet jó.

Bejegyzés: karóba húzott pipicici

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2017.06.19. 13:35:34

te tenyleg leirtad azt a szot, hogy pipicici??????????????

Bejegyzés: karóba húzott pipicici

nawazzeg 2017.04.09. 17:29:33

A nyers tésztatölcsérről lenne kép az többet érne...

Bejegyzés: Samosa

epidermis 2017.02.25. 10:29:54

@csentecsa: Nem, az drágább :).
Egy sima kávé volt, talán Hondurasból

Bejegyzés: KV / french press

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.02.25. 09:45:55

A legtöbb ember úgyis (én is) tesz bele cukrot meg tejet, hogy energiát is adjon a pörgés mellé. Pont leszarják az izét. Csak felkeltse őket.

Bejegyzés: KV / french press

Jakab.gipsz 2017.02.25. 09:39:07

Kedvelem a kávé-nácikat, ártalmatlanok és igen körül tekintőek.!

Bejegyzés: KV / french press

szanalmas 2017.02.25. 07:29:02

@Aser Tzuiko: Ops, nem is tudtam, hogy egy legendás kávét iszok. Köszi a linket!

Bejegyzés: KV / french press

Aser Tzuiko (törölt) 2017.02.24. 22:36:44

Aser Tzuiko (törölt) 2017.02.24. 22:33:55

Mondok két trükköt french presszel.

Két perc áztatás után nem kell lenyomni a dugattyút, csak a felszínig. Aztán várni még két percet és úgy kiönteni. Nem kavarodik fel a zacc, nem keserű a végeredmény.

Rendkívül jó mikrohabot lehet kb. 60 fokra melegített tejből french pressben készíteni, sokkal jobbat mint amire az elektromos 20-ezres tejhabosítók képesek.

Kombináld a kettőt, megváltozik az életed. Jó irányba.

Bejegyzés: KV / french press

ecch 2017.02.24. 22:32:14

Ha otthoni darálás mellett döntötök, arra figyeljetek, hogy ne nagysebességű villanymotoros darálóval tegyétek. Nehéz vele homogén örleményt csinálni. Egyszerre lesz jelen benne a már púder szerű állapot, mialatt még ott lesznek egész nagy szemek is. Másrészt a kések a súrlódástól meg is égethetik az örlemény egy részét. Érdemes kínai piacon körülnézni, van egy két olyan kézi örlő modell, amely nagyon olcsó, ugyanakkor nem eszi meg a fene olyan könnyen. Könnyű felismerni, lényegében egy kettévehető fémhenger az egész, kb 20-25 cm magas, 4 cm átmérőjű. Márkát, linket nem mondok, keressetek rá a legnagyobb online piacokon, akár 1500-2500 ft közötti példányokat is találni. A malom ezekben is kerámia. S ha bár újként kicsit excentrikusnak túnik, de szépen bekopik, s egészen homogén örleményt készít. A tekerőjén a gombot érdemes figyleni mit csinál, én időnként pici tiszta szilicont sprézek bele, hogy ne szárazon kopjon.

Bejegyzés: KV / french press

Phteven 2017.02.24. 22:16:18

A kollégám szerintem szájon vágna, ha reggel ilyet főznék neki. :-D Ilyen ratyi löttyöket igyon az, akinek 3,14 anyja van.

"Ha fűszerezni is akarom, akkor vagy zúzott zöld kardamom maggal, vagy csipet őrölt fahéjjal bolondítom meg."

Grafitember ilyenkor hol van?! :-)

Bejegyzés: KV / french press

sZulamith 2017.02.24. 20:21:11

Nekem ez kicsit macerás, ennél még a török kávé készités is egyszerűbb.

Bejegyzés: KV / french press

orient 2017.02.24. 18:41:16

@Lucifer Morningstar: haha, ez kave nem haboru. Annyira azert ne vedd az erzekeny kis lelkecskedre :)

Bejegyzés: KV / french press
süti beállítások módosítása