@Andrass9: Akkor megnyugodtam :) A posztból az nem jön le, hogy sok misót eszel, csak az, hogy rá vagy kattanva :)
Ramsayt bírom, de -szerintem- az eredeti japán receptek annyira ütnek önmagukban is, hogy feleslegesnek tartom még turbózni (bár biztos nagyon finomak azok is)
Sajnos én kénytelen vagyok itthon készíteni misót, mert a mi környékünkön (Ajka) még a hagymás rostélyos is ritka, nemhogy japán étterem :) :
@motoroskonyhaja: Sok misot eszem, de egyik sem hasonlít a Ramsey levesekhez. Itthon is főzök néha (hoztam bonitot, meg miso pasztát hozzá), de leginkább japán éttermekben próbálok hozzájutni. Amilyen szerencsém van, sok japán étterem van a környékünkön (az USA-ban).
Ramsay receptjei nem rosszak, de azok nem japán miso levesek, hanem misoval készült, turbózott levesek. A japán konyhának pont az az egyik titka, hogy nem tolja tele mindennel az ételeket. Egy alap miso pár dologból áll, nem kell túlspilázni ;)
Két perc áztatás után nem kell lenyomni a dugattyút, csak a felszínig. Aztán várni még két percet és úgy kiönteni. Nem kavarodik fel a zacc, nem keserű a végeredmény.
Rendkívül jó mikrohabot lehet kb. 60 fokra melegített tejből french pressben készíteni, sokkal jobbat mint amire az elektromos 20-ezres tejhabosítók képesek.
Kombináld a kettőt, megváltozik az életed. Jó irányba.
Ha otthoni darálás mellett döntötök, arra figyeljetek, hogy ne nagysebességű villanymotoros darálóval tegyétek. Nehéz vele homogén örleményt csinálni. Egyszerre lesz jelen benne a már púder szerű állapot, mialatt még ott lesznek egész nagy szemek is. Másrészt a kések a súrlódástól meg is égethetik az örlemény egy részét. Érdemes kínai piacon körülnézni, van egy két olyan kézi örlő modell, amely nagyon olcsó, ugyanakkor nem eszi meg a fene olyan könnyen. Könnyű felismerni, lényegében egy kettévehető fémhenger az egész, kb 20-25 cm magas, 4 cm átmérőjű. Márkát, linket nem mondok, keressetek rá a legnagyobb online piacokon, akár 1500-2500 ft közötti példányokat is találni. A malom ezekben is kerámia. S ha bár újként kicsit excentrikusnak túnik, de szépen bekopik, s egészen homogén örleményt készít. A tekerőjén a gombot érdemes figyleni mit csinál, én időnként pici tiszta szilicont sprézek bele, hogy ne szárazon kopjon.
Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.11.03. 18:17:34
Bejegyzés: Miszó leves
motoroskonyhaja 2017.11.03. 06:02:05
Ramsayt bírom, de -szerintem- az eredeti japán receptek annyira ütnek önmagukban is, hogy feleslegesnek tartom még turbózni (bár biztos nagyon finomak azok is)
Sajnos én kénytelen vagyok itthon készíteni misót, mert a mi környékünkön (Ajka) még a hagymás rostélyos is ritka, nemhogy japán étterem :) :
Bejegyzés: Miszó leves
Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.11.02. 18:32:10
Bejegyzés: Miszó leves
motoroskonyhaja 2017.11.01. 18:51:00
motoroskonyhaja.blog.hu/2012/07/29/az_isteni_misoleves
Ramsay receptjei nem rosszak, de azok nem japán miso levesek, hanem misoval készült, turbózott levesek. A japán konyhának pont az az egyik titka, hogy nem tolja tele mindennel az ételeket. Egy alap miso pár dologból áll, nem kell túlspilázni ;)
Bejegyzés: Miszó leves
Jutiput 2017.08.07. 16:40:25
Bejegyzés: fokhagymakrémleves cipóban
Hívő hitetlen 2017.06.19. 17:24:49
Bejegyzés: karóba húzott pipicici
DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2017.06.19. 13:35:34
Bejegyzés: karóba húzott pipicici
nawazzeg 2017.04.09. 17:29:33
Bejegyzés: Samosa
Kávéház Magazin · https://kavehazmagazin.hu 2017.02.25. 15:42:33
kavehazmagazin.hu/french-press-hogyan-hasznald/
Bejegyzés: KV / french press
epidermis 2017.02.25. 10:29:54
Egy sima kávé volt, talán Hondurasból
Bejegyzés: KV / french press
Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.02.25. 09:45:55
Bejegyzés: KV / french press
Jakab.gipsz 2017.02.25. 09:39:07
Bejegyzés: KV / french press
szanalmas 2017.02.25. 07:29:02
Bejegyzés: KV / french press
Aser Tzuiko (törölt) 2017.02.24. 22:36:44
Bejegyzés: KV / french press
Aser Tzuiko (törölt) 2017.02.24. 22:33:55
Két perc áztatás után nem kell lenyomni a dugattyút, csak a felszínig. Aztán várni még két percet és úgy kiönteni. Nem kavarodik fel a zacc, nem keserű a végeredmény.
Rendkívül jó mikrohabot lehet kb. 60 fokra melegített tejből french pressben készíteni, sokkal jobbat mint amire az elektromos 20-ezres tejhabosítók képesek.
Kombináld a kettőt, megváltozik az életed. Jó irányba.
Bejegyzés: KV / french press
ecch 2017.02.24. 22:32:14
Bejegyzés: KV / french press
Phteven 2017.02.24. 22:16:18
"Ha fűszerezni is akarom, akkor vagy zúzott zöld kardamom maggal, vagy csipet őrölt fahéjjal bolondítom meg."
Grafitember ilyenkor hol van?! :-)
Bejegyzés: KV / french press
szanalmas 2017.02.24. 20:40:31
Évekig igy készítettem a kávét, nekem jó volt:
ws2-media3.tchibo-content.de/newmedia/art_img/MAIN_ALT_HD_2-IMPORTED/7defa06eb9d29f2a/kavefiltertarto-muanyag-magasitoval.jpg
Bejegyzés: KV / french press
sZulamith 2017.02.24. 20:21:11
Bejegyzés: KV / french press
orient 2017.02.24. 18:41:16
Bejegyzés: KV / french press