2010. feb 25.

Csicseriborsó curry

írta: Zef
Csicseriborsó curry

(Hozzávalók három, négy személyre)

cca 250g csicseriborsó
cca 400g paszírozott paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
római kömény
kurkuma
valamilyen curry keverék
ázsiai citromfű
olaj

Ezt az ételt igazán gyorsan el lehet készíteni, ha van otthon egy csicseriborsó konzervünk. Én azt meg szoktam nézni, hogy az összetevők között lehetőleg se tartósítószer, se más kemikália ne legyen. Leszámítva a csicseriborsó főzési és áztatási idejáóét, az étel 20-25 perc alatt elkészíthető. A legideálisabb váratlanvendég váró étel...

A csicseriborsót egy napra beáztatjuk, majd puhára főzzök. A vízbe tehetünk szódabikarbonát, hogy gyorsabban megpuhuljon.

Forró olajon a felaprózott hagymát megfuttatjuk, hozzá tesszük a curry port és a többi fűszert. Serény kevergetés mellett lepirítjuk, hogy kiadják az aromáikat, de vigyázzunk ne égjen meg. Végül beletesszük a zúzott fokhagymát is.

A leszűrt csicseriborsót beletesszük a lábasba és összekeverjük a fűszeres olajjal, kissé hagyjuk megpirulni.

Ráöntjük a paszírozott paradicsomot és közepes lángon hagyjuk összeérni az ízeket. 

Kóstoljuk meg és fűszerezzük még ízlés szerint, ha kicsit hígabbra szeretnénk akor a csicseriborsó főzővizéből önthetünk még hozzá.

Tálaljuk hosszúszemű főtt rizzsel.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá

recept curry csicseriborsó indiai