2010. már 15.

Anyja lánya -szintén főz

írta: Zef
Anyja lánya -szintén főz

Szivem csücske gyártotta. A majdnem legegyszerűbb vendégváró falat a virslisroló. Azért nem az első, mert váratlan látogatóknak sokat kell rá várni. Viszont elkészíteni igazán egyszerű.

A fagyasztott leveles tésztát kiengedjük, majd ki kell nyújtani a megfelelő vékonyságúra, aztán téglalapokat kell belőle szabdalni. Az így nyert kis lapokba kell a virslit belegöngyölni. Tapasztalattól függően lehet mellé pakoplni mást is, de végül úgy is kifolyik belőle minden a virslink kívül.

Nagy étkűeknek nagy virsliből, egyszálbélűeknek meg koktélvirsliből készíthető. Tepsibe helyezve 200 fokon pirosra sütjük. Előtte a tekercs külsejét is meg lehet szórni azzal, ami eszünkbe jut. Barátoknak szezámmag, kömény, mák, tengeri só jöhet számításba, ellenségeknek pedig a kreativitásunktól függő gonoszsággal gazdagítjuk. Én ilyet egyébként sosem követnék el. Az étel szentség, amit mindenkinek joga vamn a legnemesebb formában magához venni!

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá

recept sós vendégváró tuti tipp