2010. aug 05.

csirkenyárs és sültpaprika krém

írta: Zef
csirkenyárs és sültpaprika krém

Ebben a nyomorult szöttyben már csak azzal lehet tetézni az időjárást, ha az ember önkéntes konyhaszolgálatra vonul el a világ elől. Ezt tettük ma.

A paprikakrémhez kell:
cca 1/2 Kg kápia paprika
2db paradicsom
egy közepes fej hagyma
fél fej fokhagyma
szerecsendió
só, bors

Minden zöldséget (paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma) pucolás nélkül egy tepsiben előmelegített sütőben megsütünk. Vágjuk meg a paprikát, paradficsomot, nehogy véletlenül felrobbanjon, és így majd hámozni is könnyebb lesz. A paprikát időnként meg kell forgatni, hogy minden oldala egyenletesen barnuljon. Ha megsült a paprika, akkor lefedve hagyjuk hülni kicsit. A többi zozzávalót pucoljuk meg és olajon kezdjük el pirítani, majd a paprika héját is húzzuk le ha kihült és adjuk a többihez. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá és kicsit besűrítjük. Végül egy alkalmas edényben botmixerrel meggyötörjük (pépesítjük) kicsit. Kész, majd a húsdarabokat fogyasztás közben ebbe mártogathatjuk.

A csirke semmi érdekes, mivel nem volt mell, ezért filézett comb. Kétfalatnyi darabokra vágtam. A fűszerek is egyszerűek: só, bors, kakukkfű, rozmaring, őrölt kömény meg kevés olaj, hogy mindezek jól bevonják a darabokat. Kicsit pácolgatjuk majd nekilátunk a többi hozzávalónak. A gombát megtisztítjuk, a szalonnát felvágjuk és nekilátunk karóba húzni az összetevőket. Szépen, gusztusosan, ízlés szerinti sorrendben elhelyezünk mindent a pálcákon. Mivel a husin már van olaj, ezért a grillserpenyőbe már nem teszek. A nyársakat a felhevített serpenyőben elkezdjük sütni majd félidőben megfordítjuk és készre sütjük.

A csirkével óvatosan, itt nincs véres és médium, szigorúan át kell sütni, de azért ne szárítsuk cipőtalp állagúra sem: Arany középút! Mivel ez az ebéd lesz, így köretnek készített a kedves egy kis párolt rizst.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

csirke recept mártás grill nyárs